Hipoteza o sreči

Hipoteza o sreči - Jonathan Haidt | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jonathan Haidt
DIMENZIJA
3,98 MB
IME DATOTEKE
Hipoteza o sreči.pdf
ISBN
2016651950110

OPIS

Haidt nas popelje na nenavadno potovanje, na katerem nam pojasni, zakaj so meditacija, kognitivna terapija in prozac izjemno razumni načini zdravljenja depresije, zakaj je budizem pretiran odziv na svet, kakršen je, na kakšen način je religija spretna kulturna rešitev problemov skupinske selekcije v evoluciji, zakaj se zaljubljenci pogosto obnašajo kot otroci in kaj to pomeni, kako je obrekovanje bistveno za človeško kulturo in zakaj so novinarji nesrečni ... Mislim, da še nisem prebral knjige, ki bi s tako jasno preprostostjo in hkrati tako smiselno razgrnila pred bralca današnjo izkušnjo biti človek v socialnem, kulturnem in osebnem kontekstu. – JAMES FLINT, THE GUARDIANNavdušujoče ... človeško, duhovito in tolažilno ... Imenitno združuje antične kulturne vpoglede z moderno psihologijo ... celo ponuja šibko upanje, da bi lahko rahlo naravnali svojo srečnost, če že ne moremo nastaviti svoje telesne višine ... Iskrena in očarljiva knjiga. – SUNDAY TIMESNa prvi pogled je videti kot eno od tistih šepavih del o filozofiji življenjskega sloga, ki jih mi, ciniki, na mah obsodimo na smetnjak. A ne pustite se prevarati! Haidtova knjiga je sijajno utemeljena, kristalno jasna in inteligentna zmes novih smeri v sodobni eksperimentalni psihologiji in tradicionalne filozofske misli. Celo njeni zaključki so pravilni. In, veste, ko sem jo bral, me je prav zares naredila srečnejšega. – ARENASvež, resen, navdušujoč vodnik k boljšemu vsakdanu. – Library JournalHaidt nas sijajno vodi na popotovanju med preteklostjo in sedanjostjo. Jasno in humorno razpravlja o kompleksnosti današnje psihologije ... Njegov pogled na filozofijo, psihološka dejstva in misterij vere, znanstveni racionalizem in nedoumljive efemernosti je širok in neposreden. Sklep tega poštenega, iskrenega raziskovanja je: Najboljše življenje je najbrž moč živeti v uravnoteženosti nasprotij. – BookpageNadvse poučno, tekoče napisano ponovno ovrednotenje prastarih vprašanj. – Publishers WeeklyBleščeča preiskava psihologije življenja in srečnosti. – Daniel Wegner, avtor knjige The Illusion of Conscious WillVsaka stran te knjige prinaša bisere uvida o tem, kaj je dobro življenje in kje ga lahko poiščemo. – William Damon, avtor knjige The Moral ChildJONATHAN HAIDT je profesor socialne psihologije na Oddelku za psihologijo Univerze v Virginiji. Raziskuje področje morale in čustev ter njihove inačice v različnih kulturnih okoljih.Haidt preučuje moralnost, njene čustvene temelje, kulturne različice in tokove razvoja. Kot začetnik raziskav o moralni intuiciji je z odmikom od moralnega sklepanja odločilno spremenil polje moralne psihologije. V strokovnih glasilih Science, Psychological Review in drugih je objavil 75 znanstvenih člankov. Je sourednik dela Flourishing: Positive Psychology and the Life Well-Lived. Živi v Charlottesvillu v ameriški zvezni državi Virginiji.

To moram prebrati, saj bom gost v klubu Beremo z Manco Košir. Hipoteza je bistven del raziskovalnega procesa zato je pomembno, da so hipoteza dobro zastavljene. V nadaljevanju si zato lahko preberete napotke za pravilno postavitev hipotez. Članki z oznako hipoteza o »slabi sreči« Pridružite se, prvi mesec samo 1 eur.

angl. jezika in primerjalne književnosti ter prevajalec.V letih 1970-1980 17-krat prvak Slovenije v tekih na 400 m z ovirami, 110 m z ovirami in deseteroboju, 3-krat prvak Jugoslavije v teku na 400 m z ovirami in 1-krat prvak Jugoslavije v deseteroboju (7204 t.), udeleženec ... Ravnokar berem knjigo Hipoteza o sreči, to je poljudna literatura o našem večnem iskanju sreče in o tem, kako si želimo biti srečni, počnemo pa reči, ki nas k temu ne pripeljejo.

POVEZANE KNJIGE