Divja Evropa

Divja Evropa - Božidar Jezernik | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Božidar Jezernik
DIMENZIJA
4,42 MB
IME DATOTEKE
Divja Evropa.pdf
ISBN
5233153528815

OPIS

Za knjigo Božidarja Jezernika Divja Evropa, ki je bila še pred slovensko izdajo natisnjena v angleščini, italijanščini in srbščini, so v Angliji zapisali: »Božidar Jezernik je napisal fascinantno knjigo.« Besedilo, v katerem avtor povzema in komentira pisanja zahodnih popotnikov po Balkanu, zlasti v devetnajstem stoletju, v katerem se klišeji in stereotipi o balkanski zaostalosti, strašnih Turkih, ki mu gospodarijo in preganjanimi kristjani, mešajo z resničnostjo, ki je bila pogosto večplastna. Delo je še posebej aktualno, ker so med zadnjo vojno v nekdanji Jugoslaviji, mnogi analitiki iskali razloge za kulturne razlike in spopade prav v stereotipih »balkanskega imaginarija.« Spremno besedo je napisal pisatelj Drago Jančar.

epizoda (Wildest Europe: Forests and Woodlands) Od gora do morja, od žgoče puščave do arktične tundre, raziskovanje zadnje velike divjine v Evropi - ki se bohoti od osupljivih in presenetljivih oblik. AL Razširjenost.

AL Razširjenost. Divja mačka je razširjena po celinski Evropi, jugozahodni Aziji in savanah Afrike.Delimo jo na tri skupine s podvrstami : Evropska divja mačka - navadno evropsko divjo mačko najdemo po vsej Evropi in zahodni Rusiji, razen na večini Britanskega otočja in v Skandinaviji.V Sloveniji so najpogostejše v osrednji Sloveniji, medtem ko se njihovo število proti Panonski nižini ... Divja svinja (znanstveno ime Sus scrofa) je izvorna vrsta vseh pasem domače svinje..

POVEZANE KNJIGE