Botanični terminološki slovar

Botanični terminološki slovar - Franc Batič, ... [et al.] | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Franc Batič, ... [et al.]
DIMENZIJA
3,93 MB
IME DATOTEKE
Botanični terminološki slovar.pdf
ISBN
5697351720022

OPIS

Botanični terminološki slovar je zasnovan kot normativni slovar, v katerem so botanični termini pojasnjeni z definicijami, navedeni pa so tudi angleški, nemški in latinski oz. latinizirani ustrezniki. Slovar tematsko izhaja iz tradicionalnega pojmovanja botanike, ki razen rastlin obravnava tudi glive, cianobakterije in lišaje, kar pomeni, da upošteva tudi mikologijo, algologijo in lihenologijo. Znotraj botanike so zajeti termini s področja morfologije, fiziologije, ekologije, fitocenologije in drugih z botaniko povezanih področij, kot je npr. biokemija. Izbor terminov temelji na izbranih strokovnih oz. znanstvenih virih, pri čemer je bilo upoštevano ontološko načelo z željo, da bi bili deli pojmovnega sistema sistematično zajeti in konsistentno prikazani tudi s povezavami med posameznimi slovarskimi članki. Slovar dopolnjujejo ilustracije, obrnjeni seznami z angleškimi, nemškimi in latinskimi termini v izhodišču ter pregled sodobnega sistema za botaniko in mikologijo.

latinizirani ustrezniki. Slovar tematsko izhaja iz tradicionalnega pojmovanja botanike, ki razen rastlin obravnava tudi glive, cianobakterije in lišaje, kar pomeni ... Botanični terminološki slovar, ur.

latinizirani ustrezniki. Digitalna knjižnica Univerze v Mariboru: diplomska, magistrska in doktorska dela Univerze v Mariboru Botanični terminološki slovar 42,00 € 20,00 € Fičko po Jugoslaviji komplet 30,00 € 15,00 € Glasba, politika, afekt 19,00 € 8,00 € Iz nevidne strani neba 39,00 € 29,00 € Novi slovenski biografski leksikon A, 1. zvezek 33,00 € 15,00 € Okna brez monad 19,00 € 8,00 € Anastomóza je izraz, ki označuje zvezo dveh delov, ki omogoča njuno medsebojno povezanost..

POVEZANE KNJIGE