Trpek okus kakijev

Trpek okus kakijev - Zuya Pirzad | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Zuya Pirzad
DIMENZIJA
7,17 MB
IME DATOTEKE
Trpek okus kakijev.pdf
ISBN
4407127716081

OPIS

Trpek okus kakijev (Le Goût âpre des kakis, 2009), ki smo ga prelili iz avtoriziranega prevoda v francoski jezik, je zbir kratkih zgodb, ki se nespregledljivo prepletajo in rastejo iz glasu njega in nje. S prodorno ostjo, a hkrati nežno silo pisateljica odstira tančine parov in posameznikov, trka ob udarce nezvestobe, neutolažljivo željo (in še bolj, potrebo) po emancipiranem obstoju, ljubezen, stkano iz povsem prvega srečanja, in razhode, ki žuljavo krenejo v dalj.Delo Trpek okus kakijev je leta 2009 prejelo prestižno nagrado Courrier international du meilleur livre étranger.

S prodorno ostjo, a hkrati nežno silo pisateljica odstira tančine parov in posameznikov, trka ob udarce nezvestobe, neutolažljivo željo ... ‎Trpek okus kakijev je zbir kratkih zgodb, postavljenih v sodobni Iran, v katerem se pretakata in soočata tradicija in želja ter potreba po emancipaciji. Zgodbe se nespregledljivo prepletajo in rastejo iz glasu njega in nje.

Moškega, ženske, ki si želi(ta) napredovati na brvi evolucije. S prodorno ostjo, a hkrati nežno silo (in odtenkom domotožnega hrepenenja) pisateljica odstira tančine parov in ... Za knjigo Trpek okus kakijev, ki smo jo v slovenščino dobili iz avtoriziranega francoskega prevoda, originalno je bila napisana v farsiju, je pisateljica leta 2009 prejela tudi prestižno nagrado Courrier international du meilleur livre étranger.

POVEZANE KNJIGE