Snežni pajek

Snežni pajek - Jenny Nimmo | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jenny Nimmo
DIMENZIJA
10,56 MB
IME DATOTEKE
Snežni pajek.pdf
ISBN
1477316889649

OPIS

Snežni pajek je naslov trilogije (in prve knjige v nizu), ki je zelo navdušila mlade angleško govoreče bralce v 80. letih minulega stoletja. Leto dni po izidu prvega dela je avtorica dobila nagrado Tir na n-Og, ki jo podeljuje Valižanski odbor za književnost za najboljšo mladinsko knjigo v valižanščini ali o življenju v Walesu. Zgodba o dečku Gwynu, ki odkrije, da je potomec starodavnih keltskih čarovnikov in da ima tudi sam nekaj njihove moči, je nekaj posebnega, ker je avtorica navdih zanjo našla na valižanskem podeželju in v keltski mitologiji."Gwyn, čas je, da ugotovimo, ali si čarovnik ... " mu je rekla babica. "Zdaj bomo videli, ali si zares vreden potomec svojih slavnih prednikov!"Gwyn je za svoj rojstni dan od babice dobil pet nenavadnih daril. Ko vrže v veter prvo od njih - broško - dobi srebrnega pajka, ki mu spleta pajčevine, v katerih vidi skrivnosten zasnežen svet in ... svoj pred leti izginulo sestro.Začne se bitka med dobrim in zlim

osji pajek (znanstveno ime Argiope bruennichi) je vrsta pajka iz družine križevcev, ki je razširjen po Evropi in Severni Afriki. Ime je dobila po črtastem vzorcu na zadku in nogah pri samicah, ki je podoben vzorcu pri osi.

Narekuje nam, naj bomo vedno lepi, mladi, uspešni in polni energije. ... Pajek vrste Anelosimus eximius lahko tvori kolonijo, ki šteje tudi do 50.000 osebkov.

POVEZANE KNJIGE