Smrt Zajčija Munra

Smrt Zajčija Munra - Nick Cave | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nick Cave
DIMENZIJA
6,80 MB
IME DATOTEKE
Smrt Zajčija Munra.pdf
ISBN
3608778526396

OPIS

Zajči je oče, sin in mož, ki s sinom Zajčijem mlajšim v rumenem fiat puntu vijuga po neposredni okolici angleškega Brightona, s katerim ima Nick Cave že več kot desetletje osebno bivalno izkušnjo, in se gre akviziterja z resnimi ambicijami alfasamca.Iz naslova avtorjevega drugega romana, izdanega polnih dvajset let po prvencu, je razvidno, da nam avtor ni želel zamolčati, kako osrednji lik konča, slej kot prej pač umre. Toliko bolj se zato delo bere kot študija Zajčijevega vse bolj vražjega početja in poti, med katero s številnimi izostrenimi podrobnostmi, ki z nadvse uspelimi stranskimi liki in značilnim avstralskim humorjem pomenijo tudi največjo kvaliteto tega književnega dela, gradi sila prepričljiv psihološki portret antijunaka, ki ga dodobra nasloni na odnos do devetletnega sina, ki služi kot lakmusov papir poteka dogodkov in za katerega neumorno utripa bralčevo srce. Roman lahko tako beremo tudi kot uspelo študijo družinske disfunkcionalnosti, v kateri je na preizkušnjo dodatno postavljena očetovska in moška vloga v otrokovem življenju. Ni dvoma, da nas pisatelj na milost in nemilost prepušča groznemu protagonistu, katerega plehke misli so hitro in lahko branje, a roman ob tem še ni lahkoten, bere se kot kruta moraliteta, ki utemeljuje avtorjevo izbiro Zajčijeve usode. Le kaj od vsega na koncu ostane?Znani bralci (pisatelji) so ugotovili naslednje:Nastanite Cormaca McCarthyja, Franza Kafko in Bennyja Hilla skupaj v brightonski obmorski apartma in prav lahko, da se jim bo izcimil Zajči Munro. Neustavljivo branje, ki premore ves značilen humor in humanost Nicka Cava. (Irvine Welsh)Smrt Zajčija Munra ni le bralski užitek, ob njem se nam para srce. Cave romane piše, kot se loteva tudi glasbenih besedil, s krvavimi, žveplenimi in bliskovitimi potezami. Udari v razum in srce in je bralca zmožen spraviti na kolena. (Neil Labute)

Zajči je oče, sin in mož, ki s sinom Zajčijem mlajšim v rumen... Zajči Munro je antijunak tega knjižnega dela. Je nezmožen nežnosti, empatije in ljubezni, ki se odraža v odnosu do njegove žene.

Hkrati gre za roman, v katerem pravzaprav umanjka veliki dogodek. Ni ničesar osrednjega, kar bi tistih nekaj strani, ki bi ta dogodek opisovale, ločilo od ostalih strani. „Smrt Zajdy Munroa" je překvapivě znepokojivá kniha.

POVEZANE KNJIGE