Slovenija praznuje

Slovenija praznuje - Janez Bogataj | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janez Bogataj
DIMENZIJA
4,12 MB
IME DATOTEKE
Slovenija praznuje.pdf
ISBN
8927665065293

OPIS

- Kaj, zakaj, kje in kako praznujemo?- Šege in navade v Sloveniji od leta 1991 do 2011.- Državni in verski prazniki, njihove zasnove, sporočila, pomeni, znamenja in programi.- Sodobne turistične prireditve, srečanja, veselice in drugi praznični dogodki, ki so vez s kulturno dediščino ali posledice sodobnega ustvarjalnega iskanja.- Praznične jedi.Knjiga prikazuje praznično leto v sodobni Sloveniji, od njene osamosvojitve leta 1991 do današnjih dni.Predstavljeni so raznoliki prazniki in praznični dogodki, tudi sodobne turistične prireditve, državni prazniki, ki še nimajo izoblikovane obrednosti, ter različne oblike druženja s prazničnimi razsežnostmi. Dopolnjuje jih izbor značilnih prazničnih jedi, skupaj z navodili za pripravo, in vrsta drugih zanimivosti, zgodb, legend, posebnosti...

januar: novo leto 8. februar: Prešernov dan, slovenski kulturni praznik 27.

Predsednik republike Borut Pahor je v počastitev dneva samostojni in enotnosti v svojem nagovoru dejal, da smo pred 30 leti vedeli, da si lahko zaupamo in sodelujemo, kar si želi tudi v ... Slovenija praznuje vrnitev Primorske k matični domovini. Ljubljana/Koper, 15.09.2020, 9:35 | Posodobljeno pred 6 meseci Slovenija praznuje dan samostojnosti in enotnosti.

POVEZANE KNJIGE