Pot, resnica in življenje

Pot, resnica in življenje - Janez Zupet | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janez Zupet
DIMENZIJA
6,2 MB
IME DATOTEKE
Pot, resnica in življenje.pdf
ISBN
9705509773319

OPIS

In memoriam Janez Zupet (1944-2016)Pot, resnica in življenje je zbirka nagovorov za vse nedelje in praznike v sklopu let A, B in C, v dodatku pa je še 10 priložnostnih nagovorov za posebne nedelje v letu. Zbirka je sad mojega dolgoletnega poglabljanja v Sveto pismo in več kot 40-letne oznanjevalne prakse. Ne domišljam si, da sem se do vseh misli, idej in podatkov v tej knjigi dokopal sam; eno pa lahko rečem: da je vse šlo skoz mojo zavest, pamet in srce in tako postalo sestavni del moje »karizme« oznanjevanja neizčrpnega Božjega razodetja.Knjiga je namenjena bratom duhovnikom, zlasti tistim, ki so zasuti s pastoralnim delom in nimajo vselej časa za temeljito pripravo na nedeljsko homilijo. Vesel bom, če jim bo pričujoča zbirka kdaj v pomoč. Po drugi strani pa je namenjena prizadevnim krščanskim laikom, ki so željni zdrave duhovne hrane in zato radi segajo po njej. Nenazadnje utegne knjiga zanimati tudi resne in iskrene iskalce resnice in globljega življenjskega smisla. Svetopisemska modrost je namreč nepresežna.

Ob evangeljskih besedilih, ki opisujejo Jezusov prihod in odzive na ta dogodek bomo razmišljali, kako lahko vstopa Bog v naše življenje in ga naredi bolj polno, bolj veselo, bolj živo. Ob neki priložnosti je rekel: »Jaz sem pot in resnica in življenje. Nihče ne pride k Očetu drugače kakor po meni.« Zdaj bomo razpravljali o nekaterih razlogih, zakaj je k Očetu možno priti samo po Sinu.

Gotovo ste veseli, kadar slišite kakšno dobro novico. In res, vam in vašim ljubljenim je na voljo zelo dobra novica.

POVEZANE KNJIGE