Podobno v nepodobnem

Podobno v nepodobnem - Gregor Kroupa | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gregor Kroupa
DIMENZIJA
11,38 MB
IME DATOTEKE
Podobno v nepodobnem.pdf
ISBN
3072520321133

OPIS

Študija o filozofski metaforiki 17. in 18. stoletja odpira vprašanje, v kolikšni meri je imaginacija določujoča za neko mišljenje, ki se je vzpostavilo predvsem kot emancipacija ideje. Glavne poteze novoveške racionalnosti so interpretirane v luči podob, v katere filozofija ne le ostaja ujeta, temveč je brez njih celo popolnoma brez moči. Jasne in razločne ideje so tako omogočene z nizom jasnih in razločnih metafor, vendar pa po drugi strani tudi definicijo metafore določa uvid, ki je bistveno filozofski. To dvojno igro omogoča prav koncept iskanja podobnega v nepodobnem, ki se kaže kot temeljna operacija obeh, filozofije in metafore.

... Podobno velja za tiste, ki so se po nasvetu oblasti samoizolirali - in na koncu umrli doma.. Vendar obstaja še ena pot, da pridemo do vsaj približne, toda bolj resnične ocene o številu smrtnih žrtev - s primerjavo podatkov o številu smrti v podobnem obdobju lani, pred izbruhom pandemije, in letos..

in 18. stoletja odpira vprašanje, v kolikšni meri je imaginacija določujoča za neko mišljenje, ki se je vzpostavilo predvsem kot emancipacija ideje. Podobno v nepodobnem.

POVEZANE KNJIGE