Podobno v nepodobnem

Podobno v nepodobnem - Gregor Kroupa | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gregor Kroupa
DIMENZIJA
9,80 MB
IME DATOTEKE
Podobno v nepodobnem.pdf
ISBN
8948447114961

OPIS

Študija o filozofski metaforiki 17. in 18. stoletja odpira vprašanje, v kolikšni meri je imaginacija določujoča za neko mišljenje, ki se je vzpostavilo predvsem kot emancipacija ideje. Glavne poteze novoveške racionalnosti so interpretirane v luči podob, v katere filozofija ne le ostaja ujeta, temveč je brez njih celo popolnoma brez moči. Jasne in razločne ideje so tako omogočene z nizom jasnih in razločnih metafor, vendar pa po drugi strani tudi definicijo metafore določa uvid, ki je bistveno filozofski. To dvojno igro omogoča prav koncept iskanja podobnega v nepodobnem, ki se kaže kot temeljna operacija obeh, filozofije in metafore.

Za zapiranje mej se v zadnjih dneh sicer odloča vse več članic unije. Nemčija je v soboto prepovedala vstop v državo osebam z območij, na katerih se širijo bolj nalezljive različice novega koronavirusa. Na podlagi tega dejstva se je uveljavilo poenostavljeno pravilo, ki pa ne drži vselej: podobno se topi v podobnem.

Stroji za brušenje in poliranje kamna, keramike, betona azbesta, cementa in podobnih mineralnih materialov ali za hladno obdelavo stekla. e) Snovi, ki so dobro topne v vodi, so zgrajene iz ionov ali polarnih molekul. f) Snovi, ki so dobro topne v cikloheksanu, so zgrajene iz nepolarnih molekul.

POVEZANE KNJIGE