Krvavi poldnevnik

Krvavi poldnevnik - Cormac McCarthy | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Cormac McCarthy
DIMENZIJA
6,50 MB
IME DATOTEKE
Krvavi poldnevnik.pdf
ISBN
4071609782121

OPIS

Kultni roman avtorja Ceste in romana Ni dežela za starceKrvavi poldnevnik (1985) ima dve žanrski oznaki: vestern in grozljivka. Zgodba o lovcih na indijanske skalpe v Teksasu ob mehiški meji v sredini 19. stoletja, ki jih vodi človeška pošast, imenovana Sodnik, in biblični slog McCarthyjevega pisanja sta njegov roman postavila na prvo mesto lestvic »najboljših grozljivk vseh časov«.Krvavi poldnevnik velja za kultno knjigo, še več, za enkratno bralsko izkušnjo groze, lepote, norosti človeka, ki se še stopnjuje, ko se tolpi pridruži 14-letni otrok in začne zgodba drveti k pretresljivemu, mitičnemu koncu …Romana Ni dežela za starce in Cesta, ki je bila ovenčana s Pulitzerjevo nagrado, sta Cormaca McCarthyja povzdignila v živega knjižnega klasika. Krvavi poldnevnik pa s surovostjo in nežnostjo proze še najbolje prikazuje bizarni, apokaliptični svet, v katerem se McCarthy in njegovi bralci vedno znova srečajo.

Lahko se odločite za prejemanje obvestil, ko so na voljo novi oglasi. ... II KRVAVI POLDNEVNIK, MC CARTHY CORMAC Prodam novo knjigo (trde platnice), KRVAVI POLDNEVNIK, Mojca Koman.

Ime. Lahko se odločite za prejemanje obvestil, ko so na voljo novi oglasi.

POVEZANE KNJIGE