Knjiga petih prstanov - Gorin no šo

Knjiga petih prstanov - Gorin no šo - Mijamoto Musaši | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mijamoto Musaši
DIMENZIJA
9,4 MB
IME DATOTEKE
Knjiga petih prstanov - Gorin no šo.pdf
ISBN
9271646397919

OPIS

Klasično besedilo o bojevnikovi strategiji, Knjiga petih prstanov - Gorin no šo, ki je v zadnjih desetletjih vplivalo na globalno poslovanje, nudi spretnosti, veščine in duha nepremagljivega samuraja. Knjiga, ki jo boste prebrali vsaj enkrat na leto. Musaši je največji mečevalec vseh časov, morda celo največji bojevnik sveta. Čeprav se je pogosto spopadel z veliko številnejšim nasprotnikom, ni bil nikdar poražen. Na stara leta se je uveljavil kot umetnik in še danes velja za enega največjih japonskih slikarjev na svilo. Skrivnost svojega legendarnega uspeha je zapisal šele zadnji mesec svojega življenja - v Knjigi petih prstanov, priročniku zmagovitega bojevanja in duhovnem vodniku v enem. Namenjen je vsakomur, ki želi spoznati strategijo.Japonci pravijo Mijamotu Musašiju "Kinsei ali Kenši", kar pomeni "svetnik meča", saj se je kljub surovemu življenju bojevnika zmogel preusmeriti k višjim rečem. verjel je, da je pot Heiho, pot razsvetljenja, ki zagotavlja uspeh. Uspeh pa ni cilj sam zase, marveč le način, kako nekaj opravimo. V starosti šestdesetih let se je Musaši odločil, da bo svoje znanje ohranil v obliki pisem, ki jih je namenil svojemu učencu Terui Magonoju. Ker pet pisem obsega pet poglavij, je knjigo imenoval Knjiga petih prstanov. Naslovi teh poglavij, ki jim sam pravi zvitki, so: Zemlja, Voda, Ogenj, Veter in Praznina.

Tolkien. Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.

Zahvala za to gre predvsem romanu Yoshikawe Eijia, Musashi in angleškemu prevodu Knjige petih prstanov (Gorin-no-Sho) Victorja Harrisa iz leta 1974. Knjiga petih prstanov - Gorin no šo by Musashi Miyamoto ( Book ) 2 editions published between 1999 and 2009 in Slovenian and held by 26 WorldCat member libraries ... ni bilo »popravnega izpita«. Uveljavil seje tudi na drugih področjih (napisal je knjigo »Gorin no sho« - knjiga petih prstanov, filozofija, slikarstvo, ...).

POVEZANE KNJIGE