Geni, nevroni & jeziki

Geni, nevroni & jeziki - Gregor Tomc | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gregor Tomc
DIMENZIJA
9,24 MB
IME DATOTEKE
Geni, nevroni & jeziki.pdf
ISBN
4545333859597

OPIS

Osnovna predpostavka knjige je, da možgani niso središče telesa in da v njih ne gnezdi duševnost. Duševnost je abstrakten pojem, ki ga bitje pripisuje odzivom na dražljaje v telesu (občutenja) in v okolju (čustvovanja) s pomočjo mišljenja (vzročno – posledična povezovanja pojavov v dogodke). V tem pogledu je duševnost relacijski in virtualen pojav subjektivne realnosti. Ljudje se duševnost lahko tudi zavedamo s pomočjo metaforičnega jezika in z njim oblikujemo teorijo o duševnosti, tako lastni kot drugih bitij. To dela socialna omrežja, ki jih oblikujemo in se na njih odzivamo bistveno bolj kompleksna. Osnovni namen knjige je oblikovati teoretske nastavke za družboslovje, utemeljeno v kognitivni znanosti.

Dodaj v košarico ... Anthropos 1-2 (225-226) 2012 PSIHOLOŠKE RAZISKAVE. Janek Musek: Osebnost in kakovost življenja; Nina Stegmüller, Karin Bakračevič Vukman: Zadovoljstvo z življenjem v povezavi s pozitivnim in negativnim čustvovanjem v srednji in pozni odraslosti. Anthropos 1-2 (225-226) 2012 PSIHOLOŠKE RAZISKAVE Janek Musek [Univerza v Ljubljani (SI)]: Osebnost in kakovost življenja Nina Stegmüller [Ljutomer (SI)], Karin Bakračevič Vukman [Univerza v Mariboru (SI)]: Zadovoljstvo z življenjem v povezavi s pozitivnim in negativnim... Kategorija:Nevroni je na voljo v 30 drugih jezikih.

Duševnost kot flogiston sodobne kognitivne znanosti? Gregor Tomc. 21,50 ... ‎Osnovna predpostavka knjige je, da možgani niso središče telesa in da v njih ne gnezdi duševnost.

POVEZANE KNJIGE