Bratovščina Sinjega galeba

Bratovščina Sinjega galeba - Tone Seliškar | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tone Seliškar
DIMENZIJA
4,15 MB
IME DATOTEKE
Bratovščina Sinjega galeba.pdf
ISBN
5185343320024

OPIS

Bratovščina Sinjega galeba, zgodba o pogumu, drznosti, tovarištvu in sočutju, je prvič izšla leta 1936. Po drugi svetovni vojni je zaslovela ne samo s številnimi ponatisi, temveč tudi s priljubljeno televizijsko nadaljevanko, dala pa je tudi ime tej knjižni zbirki. Manj znano je, da je pisatelj prvotno besedilo za drugo objavo precej popravil in ga tako prilagodil spremenjenim družbenim razmeram. Pričujoča knjiga je jezikovno posodobljeni ponatis izdaje iz leta 1936...

Po drugi svetovni vojni je zaslovela ne samo s številnimi ponatisi, temveč tudi s priljubljeno televizijsko nadaljevanko, dala pa je tudi ime tej knjižni zbirki. Bratovščina Sinjega galeba (sh. Družina Sinjeg galeba) je pustolovni omladinski roman slovenskog pisca Toneta Seliškara originalno objavljen 1936.

Voranc: Solzice. februar knjiga po lastnem izboru - govorni nastop.

POVEZANE KNJIGE