Zlata ptica

Zlata ptica - France Bevk, ... [et al.] | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
France Bevk, ... [et al.]
DIMENZIJA
10,11 MB
IME DATOTEKE
Zlata ptica.pdf
ISBN
6636764948503

OPIS

Ančka Gošnik Godec je s svojimi likovnimi upodobitvami zaznamovala sleherno otroštvo in mladost na Slovenskem, pa naj gre zanajvečkrat ponatiskovano Muco copatarico Ele Peroci, slovenske in tuje ljudske pravljice (Tri botre lisičice, Zlata ptica, Povodni mož,zbirke Pravljice, Zverinice iz Rezije, Babica pripoveduje, Mamka bršljanka in Lonček, kuhaj) ali za novejša dela, kot so Lučka RegratGregorja Strniše, Zelišča male čarovnice Polonce Kovač in Iščemo hišico Anje Štefan. Vse te neminljive podobe so zdaj zbrane v tejrazkošni knjigi.»Delaš in si misliš, da tja do enih ponoči končaš – pa je ura pol treh, ko greš spat, ker ne moreš več. Drugo jutro gledaš: Ja, saj je še kar, no – in delaš naprej, delaš spet cel dan. Pa malo to, pa še to, pa tukaj gor, ker je ravno lučka. Potem pa enkrat rečeš: No, tako, zdaj je pa gotovo. In sam ne veš zakaj.«Ančka Gošnik Godec»V umetniških delih Ančke Gošnik Godec je skrita neizmerna moč, ki greje, hrani, traja in ostaja.«Anja Štefan

Candles; Uhani Brlogarka; Zapestnice Gozdni mož; Skodelice. Rebeka Perko; Polonapolona; Cuckoo cups; Čas za kavo; Cvetlični lonci; Džezve; EQUA stekleničke; Knjige in planerji; Kava Escobar; Darilni paketi Zlata ptička; Poslovna darila; Rojstni dan; Rojstvo; Vrtec, šola; Poroka; Materinski dan; Dan žena Zlata ptica Pravljica o zlati ptici je znana v več različicah, tudi brata Grimm sta zapisala nekoliko drugačno kot je v zbirki slovenskih ljudskih pravljic.

Po predstavi vabljeni na Šlandrov trg, kjer bo otroke pozdravil Miklavž s svojim spremstvom. V seriji albumov slovenskih ilustratorjev pa je v zbirki Sončnica izšla tudi oblikovno izjemno dodelana knjiga Zlata ptica, v kateri je zbranih več kot šestdeset zgodb in pesmi svetovnih in slovenskih avtorjev, ki jih je v svojem dolgoletnem opusu upodobila Ančka Gošnik Godec. LJUDSKA PRAVLJICA - ZLATA PTICA 1. Na spodnji povezavi prisluhni ljudski pravljici Zlata ptica.Bodi pozoren na značilnosti, ki ti povedo, da je besedilo, katerega poslušaš, pravljica. Opis.

POVEZANE KNJIGE