Tisoč majhnih sonc na razbitem ogledalu

Tisoč majhnih sonc na razbitem ogledalu - Miroslav Mićanović | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Miroslav Mićanović
DIMENZIJA
7,49 MB
IME DATOTEKE
Tisoč majhnih sonc na razbitem ogledalu.pdf
ISBN
8274173456189

OPIS

Poezija Miroslava Mičanovića ni tiste vrste, ki bi se zadovoljila s pavšalnimi, površinskimi rešitvami, bolje rečeno, ki bi bralca vabila in zvabila v površinsko estetizacijo, polepotenje, ki bi mu, skratka, nudila »tisto, kar se pričakuje«. Ravno nasprotno, gre za dosledno, minuciozno dekonstrukcijo samoumevnosti (in brezosebnosti) tega »se«. Mičanović je mojster dekonstrukcije vsakršnih samoumevnih standardov (znanilcev totalitarizma, v tem je njegova »družbena kritičnost«), tako pravopisnih kot tudi pomenskih, ni pravila, ki bi ga ne kršil.Miroslav Mičanović se je rodil 15. avgusta leta 1960 v Brčkem. Živel v Gunji. Diplomiral je na Filozofski fakulteti v Zagrebu. Objavlja pesmi, zgodbe, eseje in kritike. Njegovi teksti so uvrščeni v različne antologije, izbore, preglede in prevajani v slovenski, ukrajinski, litovski, madžarski, poljski, španski, francoski, nemški in angleški jezik.

A tokrat gre za usodo dveh žensk različnih generacij in neenakega socialnega izvora, ki ju vrsta naključij poveže v tesno prijateljstvo. Odgovor na pitanje je jednostavan: ... Jednosmjerna ulica, proza, Zagreb, 2010; Tisoč majhnih sonc na razbitem steklu, izbor iz poezije, Ljubljana, 2011; Dani, poetsko-prozni tekstovi, Zagreb, 2011.

Tekstovi su mu nagrađivani i uvrštavani u različite antologije, izbore, preglede i prevođeni na druge jezike. ...

POVEZANE KNJIGE