Pravljice

Pravljice Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
8,56 MB
IME DATOTEKE
Pravljice.pdf
ISBN
6047827539828

OPIS

Knjiga pravljic, ki jo imate v rokah, je v ne tako ugledni različici prvič izšla leta 1965. Njena avtorica Kristina Brenkova je takrat zapisala, da »prinaša bralcem droban izbor iz neizmerno bogate zakladnice ljudskih pravljic s celega sveta«. Izbrala in prevedla je take, ki izžarevajo »dobro misel in vero v mogočne sile človeškega duha«. Nekatere morda poznamo, druge pa čakajo, da jih odkrijemo.S knjigo zgodb z imenitnimi ilustracijami Ančke Gošnik Godec se ob stoti obletnici rojstva Kristine Brenkove poklanjamo dami slovenske otroške literature, katere delo je in bo plemenitilo otroštvo neštetih generacij otrok.

Po nastanku in izvoru so ena najstarejših oblik besedne umetnosti.Zanimivo je dejstvo, da najdemo zgodbe, ki so podobne pravljici Lepotica in zver, že v antičnih časih pri Grkih pa tudi v Indiji, pravljico Janko in Metka pa so odkrili tudi na Karibih. 2017 pravljice 0 Komentarjev otroška pravljica, pravljica za lahko noč, pravljica za otroke Pred davnimi časi so mišek, ptička in klobasa pričeli svojo navezo in pričeli tudi stanovati skupaj. Domov Besedila Pravljice Galerija. Sanje rdečih škornjev ...

S svojim zapleti in razpleti odsevajo življenje in mišljenje ljudi, ki jih pišejo. Za pravljice so značilni neverjetnost, čudežnost, nestvarnost likov in dogodkov, prostor in čas pa nista definirana.

POVEZANE KNJIGE