Peresno lahka

Peresno lahka - Anna-Elisabeth Mayer | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Anna-Elisabeth Mayer
DIMENZIJA
6,35 MB
IME DATOTEKE
Peresno lahka.pdf
ISBN
6954833538649

OPIS

Roman je izvirna, živahna in mojstrsko spisana tragikomična drama, ki se odvija v mikrokozmosu bolnišničnega oddelka. Zgodbo posreduje prvoosebna pripovedovalka, ki je tudi eden od glavnih likov. Osrednji poudarek romana ni toliko na sami zgodbi, ki je precej preprosta, pač pa bolj na atmosferi, ki jo s svojimi slikovitimi značaji preko dialogov ustvarjajo glavne protagonistke, tri starejše dame in pripovedovalka. Roman na neprisiljen, humoren in nepatetičen način preko dialoškega prepletanja glasov likov pripoveduje o življenju in smrti, o hrepenenju, ljubezni, sreči in razočaranju.Mlado žensko sprejmejo v bolnišnico, kjer jo namestijo v sobo s tremi starejšimi damami. Vse imajo zdravstvene težave s srcem, vendar o tem ne razpravljajo. Njihov zdravnik na oddelku je šarmantni dr. Winter, ki postane središče zapleta zgodbe. Dr. Winter očara starejše dame, pa tudi mlado žensko, prvoosebno pripovedovalko, ki na pobudo dam sprejme stavo, da se bo potrudila pridobiti njegovo naklonjenost.

spol. to be a sitting target for sb/sth (easy prey) biti lahka tarča za koga/kaj.

Proizvaja jo podjetje RECTICEL iz Belgije. Plošče uporabljamo večinoma za ravne strehe, kjer je izolacija mehansko pritrjena na kovinsko nosilno pločevino pod mehansko pritrjenimi ... PERESNO LAHKA SESTAVA - ZAŠČITNE IN ZANESLJIVE LASTNOSTI Obleka ADVANCE PROGRESS ustreza standardu EN469, ki določa pravila za gasilska intervencijska oblačila, katera lahko uporabljamo tudi pri notranjih napadih.

POVEZANE KNJIGE