Melanholija I

Melanholija I - Jon Fosse | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jon Fosse
DIMENZIJA
11,91 MB
IME DATOTEKE
Melanholija I.pdf
ISBN
4642600489325

OPIS

Jon Fosse je eden vidnejših sodobnih norveških literatov; morda bolj znan po dramah, tudi na slovenskih odrih smo videli uprizorjeni dve, obe zloženi v njegovem prepoznavnem zabrisanem stilu, brez velikih konfliktov, zato pa izpisani z dvignjeno, pesniški približano in ritmizirano govorico. Je tudi plodovit pesnik in prozaist, ravno njegov roman Melanholija I, je najpogosteje prevajan in je utrdil njegov prozaistični sloves. Melanholija I je, zdi se, biografija norveškega slikarja, krajinarja Larsa Herterviga (1830 – 1902), kakršno izpiše pripovedovalec tretjega dela romana, pisatelj Vidme, spodbujen s Hertervigovo sliko, ki jo vidite na naslovnici. Fosse poskuša ujeti tisto, kar je občutil Lars, kadar je slikal najbolje, kar je občutil Vidme, ko je gledal Larsovo krajino; tisto svetlobo, ki je Lepota, svetlobo, ki jo lahko ujame in zajame umetnina in jo prenese naprej. Na gledalca ali na bralca. Tako svetloba potuje, iz roda v rod, na slikah in v literaturi, v kompozicijah iz besed, v glasbi in naslikanih oblakih, tako potujejo nomadi lepote, nomadi za svetlobo, iz roda v rod.

Two sisters find their already strained relationship challenged as a mysterious new planet threatens to collide with Earth. 1. Pesma - Melanholija (Jelena Tomašević) Muzika: R.

Melanholija, ki jo občutiš, ko opaziš, da nikjer ni ladij, jadrnic in čolnov. Čeprav je otok.

POVEZANE KNJIGE