Med staršem in otrokom

Med staršem in otrokom - Haim G. Ginott | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Haim G. Ginott
DIMENZIJA
11,54 MB
IME DATOTEKE
Med staršem in otrokom.pdf
ISBN
1491118124427

OPIS

O knjigi: Knjiga priznanega otroškega psihologa in psihoterapevta H. G. Ginotta (1922 – 1973) Med staršem in otrokom velja za pionirsko delo na področju odkrivanja in uporabe t. i. čustvene inteligence (pojem je mlajši od same knjige). Od njenega nastanka (1965) je knjiga doživela veliko različnih izdaj in ponatisov, čeprav ni v njej niti ščepca običajnega uspešniškega senzacionalizma, pač pa je strokovna in vedno aktualna temeljna vzgojna literatura. Pisana je »na kožo« laiku, vendar premore diskretno strokovno globino. Iz monografije Med staršem in otrokom, podkrepljene z avtorjevim strokovnim znanjem in izkušnjami iz vzgojno-izobraževalne prakse, se lahko starši (in pedagogi) učijo, kako naj bodo sočutnejši in uspešnejši kar se tiče vzgoje njihovih otrok, kako naj pridejo v stik z lastnimi čustvi in bolje razumejo otrokova čustva, kako naj uveljavijo disciplino, ne da bi pri tem poniževali, kako naj bodo kritični, ne da bi otroka dajali v nič, kako naj hvalijo, ne da bi sodili, kako naj izražajo jezo, ne da bi prizadeli, in kako naj se odzivajo na takšne načine, da se bodo otroci naučili zaupati svoji notranji realnosti in si bodo razvili samozaupanje. Pričujočo predelano izdajo iz leta 2003 sta dodatno uredila in posodobila avtorjeva vdova dr. Alice Ginott, tudi sama klinična psihologinja, in profesor dr. H. Wallace Goddard, ki je specialist za družinsko življenje. Knjigo Med staršem in otrokom je vodja Familylaba Ivana Gradišnik leta 2015 uvrstila na seznam 10 najboljših knjig o otrocih in otroštvu. O avtorju: Dr. Haim G. Ginott (1922– 1973) je bil priznani pedopsiholog in psihoterapevt ter mentor številnim staršem. Po emigriranju iz Izraela v Združene države Amerike je na Kolumbijski univerzi leta 1952 doktoriral iz psihologije. Je avtor številnih knjig, kot so npr. Skupinska psihoterapija z otroki, Starši in otroci, Starši in mladoletniki in Učitelj in otrok, ki so naredile pravo revolucijo v odnosih in razmerjih med starši (učitelji) in otroki. Njegova načela komunikacije med starši in otroci ter konkretni napotki za vzgojo, ki naj ne vključujejo neprimernega kritizerstva in ustrahovanja otrok, marveč naj starši (in pedagogi) do otrok pristopajo s spoštovanjem do njihovih čustev, integritete in osebnosti, so še danes spodbuda številnim staršem ter vzgojiteljem pri vzgoji otrok.

Center za socialno delo pomaga staršem pri sklenitvi sporazumov, s katerimi dogovorijo odprta vprašanja ob razvezi zakonske zveze ali razpadu zunajzakonske skupnosti. Predvsem je predhodno potrebno rešiti vprašanje vzgoje in varstva skupnih otrok, dogovoriti preživnino ter urediti stike med otrokom ... Že več mesecev številni otroci starše opazujejo med delom od doma.

Pri čustvenem incestu otrok […] Že od rojstva naprej se med staršem in otrokom vzpostavi čustvena navezanost, ki vpliva na kakovost vseh kasnejših odnosov, ki jih oblikuje v življenju. A ne le to, vpliv ima tudi na naše soočanje s stresnimi situacijami in na občutek varnosti pri spopadanju z izzivi življenja. Ko razmišljamo o družini ali pa smo že starši, se nam postavlja veliko vprašanj o financah.

POVEZANE KNJIGE