Kulturni šimpanz

Kulturni šimpanz - William C. McGrew | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
William C. McGrew
DIMENZIJA
3,99 MB
IME DATOTEKE
Kulturni šimpanz.pdf
ISBN
3739158641254

OPIS

Delo Kulturni šimpanz s podnaslovom Razmišljanje o kulturni primatologiji bi rado v zeleni zbirki Studia humanitatis naredilo za običajne tudi tematike, ki po tradiciji in trdoživi nevednosti ne sodijo v klasično postavko humanistike in družboslovja. Razširja torej obzorja zanimanja vede o človeku in družbi in ugotavlja, da imajo živali kulture in celo zgodovine. Nastala je na podlagi terenskega dela in dolgoletnih proučevanj in opozarja na nastajanje arheologije primatov, kar pomeni razširitev raziskav materialne kulture iz sedanjosti v preteklost. In marsikatero spoznanje (že) povezuje izsledke raziskav opičje in človeške preteklosti. In vendar:"Ni treba skrbeti zato, da bi ljudje v kulturah drugih vrst prepoznali same sebe. Nasprotno... Moramo se naučiti prepoznavati vse druge vrste kot enako upravičene do lastnega obstoja po lastnih merilih" (iz spremne besede Jožeta Vogrinca).

Priporočaš tudi ti kakšno? (Lahko zapišeš v komentar.) To je to! Uspešen zaključek, tukaj je naša zadnja predstava GLAVA V RIT - pridi in poglej globoko. Vse predstave ABONMAJA VEČ KOT ŠIMPANZ v sezoni 2015/16, Kulturni center Ravne na Koroškem: Jebola, raje bom doma Živ dougcajt Brca v možgane Živim na rezervi Glava v rit Foto: Nika Hölcl Nastali so ambiciozni projekti kot je lasten abonma VEČ KOT ŠIMPANZ in gledališče je pričelo svoj glas širiti tudi na uličnem gledališču ter se aktivistično ukvarjati z družbenimi problemi.

Pomemben del je tudi Gledališče ŠOLA - kulturno umetnosti izobraževalni program. 2020-04-16-striptiz-otrok-šimpanz.mp3 Léo Ferré je bil v Franciji rojen in živeč šansonjer monaških korenin. Neukročeni lasje in zaradi plešavosti povišano čelo, predvsem pa njegov žametni glas in izjemna sposobnost za rimoklepaštvo sta performerja uvrstila med najbolj sijoče zvezde francoskih odrov od druge svetovne vojne do njegove smrti leta 1993. KULTURNI ŠIMPANZ Razmišljanja o kulturni primatologiji Delo Kulturni šimpanz s podnaslovom Razmišljanje o kulturni primatologiji bi rado v zeleni zbirki St..

POVEZANE KNJIGE