Kulturni šimpanz

Kulturni šimpanz - William C. McGrew | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
William C. McGrew
DIMENZIJA
12,97 MB
IME DATOTEKE
Kulturni šimpanz.pdf
ISBN
2350553300064

OPIS

Delo Kulturni šimpanz s podnaslovom Razmišljanje o kulturni primatologiji bi rado v zeleni zbirki Studia humanitatis naredilo za običajne tudi tematike, ki po tradiciji in trdoživi nevednosti ne sodijo v klasično postavko humanistike in družboslovja. Razširja torej obzorja zanimanja vede o človeku in družbi in ugotavlja, da imajo živali kulture in celo zgodovine. Nastala je na podlagi terenskega dela in dolgoletnih proučevanj in opozarja na nastajanje arheologije primatov, kar pomeni razširitev raziskav materialne kulture iz sedanjosti v preteklost. In marsikatero spoznanje (že) povezuje izsledke raziskav opičje in človeške preteklosti. In vendar:"Ni treba skrbeti zato, da bi ljudje v kulturah drugih vrst prepoznali same sebe. Nasprotno... Moramo se naučiti prepoznavati vse druge vrste kot enako upravičene do lastnega obstoja po lastnih merilih" (iz spremne besede Jožeta Vogrinca).

McGrewa Kulturni šimpanz. V njej omenja šimpanzjo skupino M v Mahaleju v Tanzaniji, ki vsakodnevno uporablja družabno čohljanje med družabnim negovanjem (McGrew, 2004).

Neukročeni lasje in zaradi plešavosti povišano čelo, predvsem pa njegov žametni glas in izjemna sposobnost za rimoklepaštvo sta performerja uvrstila med najbolj sijoče zvezde francoskih odrov od druge svetovne vojne do njegove smrti leta 1993. KULTURNI ŠIMPANZ Razmišljanja o kulturni primatologiji Delo Kulturni šimpanz s podnaslovom Razmišljanje o kulturni primatologiji bi rado v zeleni zbirki St.. 26,00€ Že pri nekaterih populacijah šimpanzov so opazili družabno čohljanje.

POVEZANE KNJIGE