Hvalnica ločitvi

Hvalnica ločitvi - Brina Svit | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Brina Svit
DIMENZIJA
4,83 MB
IME DATOTEKE
Hvalnica ločitvi.pdf
ISBN
4363354109022

OPIS

Francoski izvirnik hvalnice Brine Svit ima v naslovu besedo rupture – torej razdor, razhod. Pri teh ostrih življenjskih rezih ne gre le za ljubezenske ločitve. Na straneh knjige se avtorica sprašuje o razhajanju z jezikom, domom oziroma domovino, a tudi s prijateljstvom, pisanjem za časopis, z vsakdanjimi navadami … Vsaka ločitev je, ko je enkrat opravljena, začetek novega poglavja, po katerem nismo nikdar več isti. Pisateljici pri raziskovanju teh izkušenj sekundirajo njene literarne kolegice in kolegi, kar ji omogoča še dodaten rez z etablirano literarno obliko, skok v novo.

Če imate še kakšno specifično željo, pa kar z besedo na dan. Kontakt: [email protected] Poznamo jo po knjigah Moreno, Con brio, Smrt slovenske primadone, Odveč srce, Coco Dias ali zlata vrata, Hvalnica ločitvi in Noč v Reykjaviku, pravkar pa je pri Mladinski knjigi izšla njena trinajsta, zbirka novel Nove definicije ljubezni.

Zakaj se ni odločila za nežnost, naj bi jo vprašal kolega psihoanalitik, Svitova pa odgovarja, da so prav rezi tisti, ki udarjajo ritem vsakodnevnem scenosledu dogodkov, ga prekinejo, pospešijo ... Hvalnica Brine Svit ni le detajlni vpogled v razpad neke ljubezenske zveze, ampak se dotakne tudi ločitve od doma, domovine, jezika, mame, pa tudi prijateljstva, vsakdanjih navad in ne nazadnje od osrčja svojega računalnika, s katerim je v večno temo izginilo tudi prvih nekaj strani knjižice. Hvalnica locitvi. Issuu company logo.

POVEZANE KNJIGE