Cesarstvo zmajev

Cesarstvo zmajev - Valerio Massimo Manfredi | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Valerio Massimo Manfredi
DIMENZIJA
8,9 MB
IME DATOTEKE
Cesarstvo zmajev.pdf
ISBN
2532302365703

OPIS

Mark Matelus Akvila, poveljnik cesarjeve osebne straže, spremlja rimskega cesarja na srečanju s perzijskim vladarjem. Pogajanja se izkažejo za past, Valerijana in njegovo osebno stražo zajamejo in odpeljejo v ujetništvo. Tam podleže fizičnim naporom in lakoti, Mark pa s svojimi možmi pobegne. Na begu naletijo na skrivnostnega jezdeca, za katerega se zdi, da tudi sam beži pred Perzijci. Izkaže se, da gre za kitajskega princa, ki je talec perzijskega dvora. Rimljanom ponudi delo: kot osebna straža naj bi ga varovali na begu domov. Poti proti zahodu so močno zastražene, zato se zdi Marku pot proti Kitajski varnejša. Z očmi zahodnjaka odkriva skrivnostni svet Kitajske, njeno kulturo in način bojevanja. Začne si postavljati vprašanje, ali je Kitajska le ovinek na poti domov v rimsko cesarstvo ali pa je našel svoj novi dom?• tematika je relativno redko obravnavana: povezava med rimskim, perzijskem in kitajskim imperijem v 3. st. n. št.• roman obravnava edinstven dogodek v zgodovini rimskega imperija: govori o tem, kako so Perzijci zajeli rimskega cesarja Valerijana

Novo!!: Cesarstvo zmajev in 2005 · Poglej več » 260 Narodi muzej Slovenije v Ljubljani gosti dobesedno dragoceno razstavo Zlato kitajskih cesarjev. Blišč zlatih predmetov iz cesarske zakladnice dinastije Ming, natančneje, zbirka Dong Bo Zhai iz časa cesarja Wanlija (1573-1620), je po eni strani dokaz mojstrstva tedanje zlatarske obrti, po drugi strani pa prefinjenega okusa in ekonomske moči danes znamenitih vladarjev. KONTAKT.

Zgodba se odvija leta 260. Poveljnik osebne straže cesarja Valerijana, Mark Matelus Akvilla spremlja cesarja na njegovih pogajanjih s perzijskim kraljem Šapurjem I.

POVEZANE KNJIGE