Adam in Evelyn

Adam in Evelyn - Ingo Schulze | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ingo Schulze
DIMENZIJA
11,91 MB
IME DATOTEKE
Adam in Evelyn.pdf
ISBN
9378293941934

OPIS

Na prvi pogled je roman Adam in Evelyn ljubezenska zgodba o uspešnem damskem krojaču Adamu in o njegovi precej mlajši punci Evelyn. Adam je takorekoč stvarnik: zna si zamisliti in sešiti tako obleko, da v njej vsaka ženska, ne glede na starost in postavo, zasije v polnosti svoje ženskosti. Te stvaritve rad kdaj tudi po biblično spozna in ko ga Evelyn nekoč zaloti, odide od njega in jo mahne na počitnice. Adam se odpravi za njo in skuša popraviti nastalo škodo. A zgodba vendarle ni tako vsakdanja: čas dogajanja je poletje 1989, čas, ko so se v Vzhodni Evropi že napovedovali dogodki, ki so svoj simbolni vrhunec doživeli s padcem berlinskega zidu. Glavna junaka sta Vzhodna Nemca. In prizorišče dogajanja je Blatno jezero, priljubljen počitniški cilj v državi, ki je med prvimi odprla mejo na Zahod. Obljubljeni raj je na dosegu roke. Se bosta junaka odzvala njegovemu klicu? In če ja, na katero drevo bosta naletela tam?

V njem tudi ni pretirano obširnega opisovanja zmešnjave pri propadanju sveta, ki je obljubljal največjo svobodo, dal pa prisilo in nadzor. Prav tako ni v njem opisanih iluzij, kako gostoljuben in solidarnosten z begunci je zahodni svet, ko je kaj hitro mogoče ... Spletna mesta Dela d.o.o.

Prav tako ni v njem opisanih iluzij, kako gostoljuben in solidarnosten z begunci je zahodni svet, ko je kaj hitro mogoče ... Spletna mesta Dela d.o.o. uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Adam und Evelyn: Andreas Goldstein verfilmt den gleichnamigen Roman von Ingo Schulze über ein ostdeutsches Paar, das im Spätsommer 1989 mit der Wende konfrontiert wird. Adam je krojač in Evelyn natakarica.

POVEZANE KNJIGE