Znanost

Znanost Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
3,43 MB
IME DATOTEKE
Znanost.pdf
ISBN
4723853348904

OPIS

Šesta knjiga po vrsti v zbirki velikih ilustriranih enciklopedij prinaša natančen časovni in tematski pregled znanosti, velikih učenjakov ter znanstvenih odkritij in dosežkov od pradavnine do sodobnosti. V petih časovnih sklopih (Zora znanosti, Renesansa in razsvetljenstvo, Industrijska revolucija, Jedrska doba, Informacijska doba) predstavlja najpomembnejše mejnike v razvoju človeškega raziskovalnega duha na področjih astronomije, filozofije, mehanike, matematike in fizike, kemije, anatomije in zdravstva, biologije in okoljskih znanosti, psihologije -- do novodobnih znanosti in neverjetnih dosežkov pri biokemiji in genetiki, kloniranju, računalništvu in umetni inteligenci, energetiki in sintetičnih gorivih, telesnih vsadkih in gojenju nadomestnih organov ter tehnologije za nadzor klimatskih sprememb. Natančna, razumljiva in duhovita besedila spremlja sijajno slikovno gradivo, fotografije, sheme in skice, trirazsežnostni prikazi in diagrami, knjigo pa dopolni še slovarček pojmov in dodatek s povzetkom vseh najpomembnejših znanstvenih dognanj.

Vprašanja, pripombe, sporočila za javnost, vabila na dogodke lahko posredujete na znanost sta si. Članki z oznako Znanost. prvi mesec samo 1 eur.

Evidenca vsebuje podatke o vzgojno-izobraževalnih zavodih in vzgojno izobraževalnih programih za predšolsko vzgojo, osnovno šolo, srednjo šolo, zavode za posebne potrebe, višje strokovne šole, zavode za odrasle. Dallas Campbell vodi oddajo, ki vključuje resno znanost in najbolj zanimive in nore posnetke, ki so bili kdaj koli posneti. V tej epizodi bomo izvedeli, kaj znanost pravi o vožnji z gokartom in skakanju iz letala brez padala.

POVEZANE KNJIGE