Yardang

Yardang - Marcus Hammerschmitt | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marcus Hammerschmitt
DIMENZIJA
8,28 MB
IME DATOTEKE
Yardang.pdf
ISBN
7402223186563

OPIS

»Ubuntu je bila pod težnostjo, kar je preprečilo, da bi jo odneslo v vesolje. In tudi njeni refleksi so delovali. Desnica se je samodejno oklenila ročaja na zidu. Poleg tega ji je treščil Thomas z glavo naprej v trebuh. Nekdo je zaprl zasilno odzračevanje, v komoro je sikaje bušnil zrak, vedno glasneje, kakor se je dvigal pritisk. Ko so bili vsi v zapornici, se jim je zdela cela večnost, preden je pritisk v komori dosegel zadostno raven, vleklo se je kakih dvajset sekund, preden so se odprla notranja vrata v ladjo.«Sylvain živi na vesoljski postaji Yardang z očetom Bertrandom, ki s skupino upornikov pripravlja odcepitev sistema Yardang od Zemlje. Sylvain s trojico prijateljev ugrabi eno od vesoljskih ladij in odpravijo se na pustolovsko pot po vesolju …

A long, sharp ridge of soft, clearly differentiated sediments rising between two troughs made by wind or water erosion and extending parallel to the... yardang A streamlined, wind-sculptured hill ranging in length from metres to kilometres and developed in any bedrock that is at least weakly consolidated. Yardangs are restricted to deserts that have high aridity with minimal plant cover and soil development, and that are dominated by strong, unidirectional winds for most of the year. /yahr dahng/, n.

a keel shaped crest or ridge of rock, formed by the action of the wind, usually parallel to the prevailing wind direction. [earlier jardang, term introduced by Sven Hedin (1904); perh.

POVEZANE KNJIGE