Upor na ladji Bounty

Upor na ladji Bounty - John Boyne | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
John Boyne
DIMENZIJA
5,39 MB
IME DATOTEKE
Upor na ladji Bounty.pdf
ISBN
7476697221029

OPIS

Upor na ladji Bounty je bil trikrat upodobljen v hollywoodskih filmih in avtor pravi, da se je pisanja lotil po temeljitem proučevanju vseh dosegljivih virov, ki so pisali o tem dogodku iz leta 1787. In bolj, ko se je poglabljal v pravo zgodovino ladje Bounty, manj je bila njegovo pisanje fikcija in bolj resnica, katere obelodanitev ti zgodovinski dogodki zaslužijo.Štirinajstletnemu Johnu Jacobu Turnstilu zaradi kraje grozi ječa, pa mu ponudijo, da namesto v zapor odide služit na ladjo. Postane pomočnik kapitanu Blighu, ki vodi ladjo Bounty do tihomorskih otokov. Po petih mesecih preživetih s prelepimi domačnikami in dobrem življenju so se mornarji kmalu po odhodu z otokov uprli kapitanu. Njega in še osemnajst kapitanu zvestih mornarjev so v malem čolnu vrgli z ladje. Avtor napeto in doživeto opisuje njihov osemtedenski boj za preživetje.

William Clark Gable, ameriški filmski igralec, * 1. februar 1901, Cadiz, Ohio, ZDA, † 16.

november 1960, Los Angeles, Kalifornija, ZDA. Novo!!: Upor na ladji Bounty (film, 1935) in Clark Gable · Poglej več » Culver City ''Uporniki so vrgli kapitana Bligha in njemu zvesto posadko v čoln in jih nato na milost in nemilost prepustili morju.

POVEZANE KNJIGE