Svoboda belega gumba

Svoboda belega gumba - Milan Dekleva | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Milan Dekleva
DIMENZIJA
3,63 MB
IME DATOTEKE
Svoboda belega gumba.pdf
ISBN
6006406324664

OPIS

Glavno osebo romana, novinarko v zrelih letih, na drugem koncu planeta doseže vest o nenadni smrti njenega moža, vrhunskega slovenskega biogenetika. Dogodek sproži vrsto dvomov in spominskih asociacij. Ko se skuša junakinja dokopati do resnice, se zapleta v blodnjak svoje preteklosti, preteklosti odnosov dozdajže odraslih otrok, do očeta, ki je bil v času komunizma obsojen na družbeno osamo, ljubljene (a nesrečne) mame, moževega sodelavca (in ljubimca) itd. Posamezna poglavja romana, ki se odvijajo v živopisnih svetovnih prestolnicah in tudi v pozabljenih mestih, so intimna detektivska zgodba in literarna kronika prelomnih družbenih, znanstvenih in kulturnih trenutkov polpretekle in sodobne zgodovine.

Režija: Peter Weir Igrajo: Jim Sturgess, Ed Harris, Colin Farrell, Saoirse Ronan, Mark Strong Žanr: Pustolovska drama ... Poznega maja 1983 sem, v svečani uniformi JLA, v Beogradu sedel na avtobus in se odpeljal do Novega Sada, na Sterijino pozorje (SP). Ker so bili na festival uvrščeni tudi Ujetniki svobode Emila Filipčiča, ki sem jih v SMG režiral tik pred odhodom v vojsko (premiera je bila 22.

He holds also a D.E.A. degree from Université Sciences Sociales in ... NK Svoboda je zgodba o begu pred vojno, o nočni prigodi, ki bi se lahko slabo končala, o (ne)odgovornih odraslih, krutih dogodkih, nogometu in prijateljstvu.

POVEZANE KNJIGE