Srečni človek

Srečni človek - Arto Paasilinna | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Arto Paasilinna
DIMENZIJA
11,61 MB
IME DATOTEKE
Srečni človek.pdf
ISBN
9142009763980

OPIS

Nekega pomladnega dne vaščani Kuusmäkija s prihodom inženirja Akselija Jaatinena končno dočakajo začetek gradnje novega betonskega mostu, ki bo nadomestil stari, že trhli Morilski most. Toda občinski uradniki niso preveč navdušeni: prvi dan se jim zdi, da se inženir brati z delavci in da most ne bo končan pravočasno, že naslednjega dne se jim zdi, da preveč garajo. Konflikt le čaka, kdaj bo izbruhnil. Toda tujec nikakor ni človek, ki bi se kar tako vdal, in ko se že zdi, da ga je vaškim veljakom uspelo poraziti, se Jaatinenova pot navzgor šele začenja.

Če smo revni, nas bo dotok denarja osrečil, če pa smo premožni, zaradi njega ne bomo še srečnejši. Imeti ga moramo ravno dovolj, sicer pa je sreča odvisna od drugih dejavnikov. Ne zato, ker se moramo vedno in povsod zadovoljiti z malim, ampak zato, da znamo biti srečni tudi, če nimamo veliko.

Zakaj? Ravno danes, sem prišla do spoznanja, da sem srečna, pa se tega sploh ne zavedam. Poznate tisti občutek, ko vstaneš v običajno jutro? "Srečen in obenem inteligenten človek - to je nekaj najredkejšega, kar sem kdaj videl." Tudi Hemingway ni bil vzorčni primerek sreče: ta nadvse inteligenten in pronicljiv pisec, najboljši literat 20.

POVEZANE KNJIGE