Srečni človek

Srečni človek - Arto Paasilinna | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Arto Paasilinna
DIMENZIJA
12,78 MB
IME DATOTEKE
Srečni človek.pdf
ISBN
6979816542922

OPIS

Nekega pomladnega dne vaščani Kuusmäkija s prihodom inženirja Akselija Jaatinena končno dočakajo začetek gradnje novega betonskega mostu, ki bo nadomestil stari, že trhli Morilski most. Toda občinski uradniki niso preveč navdušeni: prvi dan se jim zdi, da se inženir brati z delavci in da most ne bo končan pravočasno, že naslednjega dne se jim zdi, da preveč garajo. Konflikt le čaka, kdaj bo izbruhnil. Toda tujec nikakor ni človek, ki bi se kar tako vdal, in ko se že zdi, da ga je vaškim veljakom uspelo poraziti, se Jaatinenova pot navzgor šele začenja.

Njegov prihod v vasi sproži val ksenofobije in nezadovoljstva, a Jaatinen je velik, plečat in močan moški, s svojevrstno zavzetostjo in ... Arto Paasilinna. Srečni človek.

Laurent Gounelle je strokovnjak za osebnostni razvoj in mednarodno uspešen avtor. Posvetni humanizem je filozofska usmeritev in svetovni nazor, ki priznava kot najvišjo vrednoto pravico človeka do razvoja svojih pozitivnih kakovosti in iskanja sreče.Pojem obsega ključni sestavini: posvetnost in človečnost (humanizem, po latin. korenu homo = človek).

POVEZANE KNJIGE