Pusti me pri miru

Pusti me pri miru - Alejandra Laurencich | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alejandra Laurencich
DIMENZIJA
3,52 MB
IME DATOTEKE
Pusti me pri miru.pdf
ISBN
7168799757553

OPIS

Pisateljica Alejandra Laurencich (1963) se je v Buenos Airesu rodila slovenskemu očetu in argentinski materi. Pisati je začela že v mladosti, leta 2001 pa je za svojo knjigo kratkih zgodb Kronanje slave prejela nagrado argentinskega Državnega umetnostnega sklada. Njen roman z delovnim naslovom Konec tisočletja, ki ga v slovenščini lahko beremo v pričujoči knjigi, je že leta 1994 postal finalist nagrade emecé, vendar ga je pisateljica popravljenega v knjižni obliki izdala šele leta 2009. Alejandra Laurencich nam je z romanom Pusti me pri miru v malo slovensko okolje med drugim pripeljala neskončno osamljenost v Patagoniji, kjer na dobrem milijonu kvadratnih kilometrov ozemlja živi toliko ljudi, kot v vsej Sloveniji skupaj, oziroma dva človeka na kvadratnem kilometru. Ampak v Argentini pozna osamljenost tudi drugo skrajnost. V prestolnici Buenos Aires živi okoli 13 milijonov ljudi, oziroma 15 tisoč prebivalcev na kvadratni kilometer, ki pa večinoma živijo drug mimo drugega.

Glavni junak romana Pusti me pri miru Luis Stapleton se je rodil angleškim staršem premožne rodbine. Luis je lep, inteligenten in šarmanten, a zajedeljiv in globoko nesrečen, ker se je razšel s svojo ljubeznijo. Pisateljica Alejandra Laurencich (1963) se je v Buenos Airesu rodila slovenskemu očetu ...

strani: 278. Prevod: Mojca Jesenovec Žanr: družbeni roman Narodnost: argentinska književnost Argentinska pisateljica je potomka slovenskih priseljencev tretje generacije, ki se uveljavlja kot ena najboljših ustvarjalk mlade sodobne argentinske književnosti. Instagram : https://www.instagram.com/disuspotovi Facebook : https://www.facebook.com/disuspotovi prod.

POVEZANE KNJIGE