Poletje

Poletje - J. M. Coetzee | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
J. M. Coetzee
DIMENZIJA
3,36 MB
IME DATOTEKE
Poletje.pdf
ISBN
7154750780842

OPIS

Poletje (Summertime, 2009) je nadaljevanje Deških let in Mladosti, prvega in drugega dela Coetzeejevih literariziranih spominov, odvija pa se v Južni Afriki, s težiščem na sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Tudi podoba zrele dobe je trpka; naslikana je podobno resnicoljubno in literarno prepričljivo, kot sta bili otroštvo in mladost, po drugi strani pa so opazni znatni vsebinski in formalni premiki. Ob zares kratkih »lastnih« beležnicah na začetku in koncu se pisatelj večinoma prikazuje skozi izmišljene – mojstrsko izmišljene – intervjuje, ki jih opravlja literarni zgodovinar po njegovi smrti, in sicer pretežno z ženskami, ki so ga kdaj pobliže spoznale. Tako je knjiga zelo osebna, a obenem hladna v soočanju več perspektiv, ki omogočajo sintezo prejšnjih dveh knjig in korak naprej – korak v smeri avtorjevega dokončnega obračuna s seboj, v smeri poudarjene moralne in etične refleksije tako na osebni kot družbeni, zgodovinski ravni.

septembra - jesensko enakonočje.Na južni polobli pa se poletje začne 21. decembra in konča 21.

Poletje se je izteklo in veseli smo, da vas je toliko preživelo vroče dni v družbi Božje besede! Upamo, da je naša akcija pomagala, da je bil dopust še boljši in ste se vrnili napolnjeni z izkušnji bližine Boga, tudi v teh negotovih dneh. Tu si lahko ogledate prevod slovenščina-angleščina za poletje v PONS spletnem slovarju! Brezplačna jezikovna vadnica, tabele sklanjatev, funkcija izgovorjave. Kakšno poletje je bilo to. Dokler se ni končalo - slabo.

POVEZANE KNJIGE