Pasjeglavec

Pasjeglavec - Morten Ramsland | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Morten Ramsland
DIMENZIJA
11,25 MB
IME DATOTEKE
Pasjeglavec.pdf
ISBN
4032600050615

OPIS

Roman Pasjeglavec je groteskna, šaljiva, resna in humorna pripoved o »divji« družini Eriksson.Zgodbo o treh generacijah začenja ded Askild, ki z navdihom kubista, s steklenico alkohola v roki in z dvomljivim slovesom vojnega junaka pluje skozi življenje; ob strani mu v dobrem in slabem stoji babica Bjork, za njima pa ostali člani družine. Za Erikssone je življenje šokantno in otroštvo brutalno: oče proda sinovo zbirko kovancev, da bi si kupil pijačo; mati skriva pisma nekega dekleta pred svojim sinom; brat skrivaj snema sestro, ki se v svoji sobi mečka s fantom, in razkazuje posnetke naokoli … Kljub nenavadnim in čudaškim dogodkom pa so Erikssoni topla, z življenjsko energijo povezana skupnost.

To je povod, da začne pripovedovalec Asger raziskovati vzroke za svojo razpadajočo družino. Zgodba se prične. Roman Pasjeglavec je groteskna, šaljiva, resna in humorna pripoved o »divji« družini Eriksson.

Pri skladbi sem gostoval na klavirju. Vokal: Jaka Burger kitara: Žiga Rangus bas: Žiga Kranjc bobni: Igor Iskra pianino: Miha Renčelj Mladi danski pisatelj Morten Ramsland (1971) je z delom Pasjeglavec, ki je njegov drugi roman, v domovini prejel vrsto pomembnih literarnih nagrad.

POVEZANE KNJIGE