O filmu

O filmu - Bertolt Brecht | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bertolt Brecht
DIMENZIJA
7,64 MB
IME DATOTEKE
O filmu.pdf
ISBN
6382254337026

OPIS

»Resnica je ta: ni dovolj vedeti, da je kapitalizem vse manj zmožen urejati svoje lastne zadeve, dokler je vse manj zmožen vzdrževati nered v velikih množicah, prav tako ni dovolj, da to izrečemo, saj mu prav to, da vemo, da odpoveduje, prej prinaša mir kot pa nemir, ker mu moramo v neskončnost dopuščati, da odpoveduje. Kapitalizem ne more umreti, treba ga ja ubiti.«- Bertolt Brecht, iz knjige»Vsa poanta Brechtovega sociološkega eksperimeta je v tem, da uspe pokazati, kako se je bilo sodstvo prisiljeno spustiti v nedovoljeno razmerje z gospodarskimi interesi. Ujel ju je tako rekoč in flagranti. Ni z umetelnostjo dialektičnega sklepanja pokazal na zunanja protislovja družbene ureditve, temveč je s svojo tožbo sprožil družbeni proces, ki je po nizu dogodkov (sodnih obravnav, medijskih odzivov nanje in ravnanj filmske industrije v njej) privedel do protislovja pravnega interesa na eni in gospodarskega interesa na drugi strani.«Ciril Oberstar, iz spremne besede

Sanjač. Filmski advokat/ustvarjalec/kritik.

... Za prizor eksorcizma v filmu Izganjalec hudiča iz leta 1973 so uporabili krike prašiča, ki ga koljejo, oglašanje nezemljanov v filmu Okrožje 9 so dosegli z drgnjenjem jedilne buče, nekateri dinozavri iz prvega filma o Jurskem parku pa se sporazumevajo s pomočjo zvoka, ki ga želve proizvedejo med parjenjem. Založnik o knjigi. Ko je Britanski filmski inštitut leta 1985 prvič izdal Knjigo o filmu, je ta hitro dobila status prelomnega besedila na področju filmskih študij.

POVEZANE KNJIGE