Na begu

Na begu - Marek Vadas | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marek Vadas
DIMENZIJA
10,89 MB
IME DATOTEKE
Na begu.pdf
ISBN
8321685365847

OPIS

Knjiga je poročilo o domišljijski poti dečka in njegovega psa Alana skozi mesta, dežele in celine, na katerih se srečuje s prijateljstvom in zavrnitvijo. Prebivalci mest poosebljajo lastnosti, ki vodijo k predsodkom do vsega tujega in k lagodnemu upravičevanju lastnega nezanimanja za usodo sočloveka.Razgibane, s slikovitostjo in čarobnostjo prežete zgodbe so se v tej knjigi izvrstno združile z domiselnimi ilustracijami Daniele Olejníkove. O avtorjih MAREK VADAS, prozaist, rojen 28. maja 1971 v Košicah. Študiral je estetiko ter slovaški jezik in literaturo na Filozofski fakulteti Univerze Komenskega v Bratislavi, delal je v oglaševanju, trenutno je zaposlen v Literarnem informacijskem centru v Bratislavi. Izvaja tudi terapijo s pomočjo psa. Kar nekajkrat je za daljše obdobje odšel v Afriko, v srednjem in zahodnem delu tega kontinenta (Kamerun, Čad, Gabon, Nigerija) je bil doslej dvanajstkrat. Je svetovalec kralja v kamerunskem kraljestvu Nyenjei. Leta 1994 je za prozno delo Majhen roman (Malý román) prejel nagrado slovaškega Književnega sklada, leta 2004 za Pravljice iz črne Afrike (Rozprávky z čiernej Afriky) nagrado Bibiane, mednarodne hiše umetnosti za otroke iz Bratislave, za najboljšo otroško knjigo leta, in leta 2007 za kratkoprozno zbirko Vrač (Liečiteľ) prestižno slovaško nagrado anasof litera za najboljše prozno delo leta. DANIELA OLEJNÍKOVÁ, ilustratorka, rojena 17. avgusta 1986 v Bratislavi. Študirala je grafiko in druge medije na bratislavski akademiji za likovno umetnost (VŠVU). Trenutno se ukvarja predvsem z digitalno ilustracijo, ki jo rada zamenja z drugimi tehnikami (linorez, akvarel, akril). Ilustrirala je knjige za odrasle – V lubeničnem sladkorju Richarda Brautigana, pesniško zbirko Vie, čo urobi (Ve, kaj bo naredil) Kataríne Kucbelove, Nevidna mesta Itala Calvina – ter številne knjige za otroke in mladino, denimo O risbi, ki je oživela (O kresbe, čo ožila) Daniela Pastirčáka, 13 Jane Bodnárove (slovenski prevod 2017), Golazišče (Hávedník) Jiříja Dvořáka in avtorsko knjigo Zdravilo za Volkca (Liek pre Vĺčika). Je prejemnica plakete Bienala ilustracij Bratislava 2013. Za ilustracije knjige Na begu je prejela nagrado najlepša knjiga Slovaške 2016 in nagrado zlato jabolko na Bienalu ilustracij Bratislava 2017.

FOTO: Mathieu Le Mauff, Getty Images/istockphoto. P.

Mobitel: 051-394-717 Orbanov evroposlanec gol na begu Evropski poslanec iz Orbanove stranke Fidesz je po navedbah belgijskih medijev gol bežal pred policijo, ki je pri njem našla drogo. Pred tem se je udeležil zabave, ki ne gre čisto skupaj s politiko stranke. Ropar je še vedno na begu .

POVEZANE KNJIGE