Mali neznanec

Mali neznanec - Sarah Waters | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sarah Waters
DIMENZIJA
3,77 MB
IME DATOTEKE
Mali neznanec.pdf
ISBN
4320487358477

OPIS

Srhljivo kot gotski roman, psihološka drama in nekakšna perverzna hvalnica po vojni izginjajočemu vladajočemu razredu.Medlo povojno poletje na angleškem podeželju. Na lokalni dvorec Hundreds Hall pokličejo doktorja Faradaya. Dvorec v georgijanskem slogu je bil več kot dvesto let v lasti družine Ayres in tam je služila tudi zdravnikova mati. Nekoč bleščeč in veličasten dvorec je zdaj v zatonu, z odpadajočimi ometi, plevelom na vrtu in uro, ki se je ustavila na dvajset do devetih. Lastniki dvorca, mati, sin in hči, se bojujejo, da bi ostali v koraku s spreminjajočo se družbo ter da bi premagali medsebojne konflikte.Toda soočeni so še z nečim bolj zloveščim, kot je izginjajoči način življenja – na dvorcu straši. In ta duh, mali neznanec, je kriv za celotni zaplet zgodbe. Ko prihaja doktor Faraday, se mu niti približno ne dozdeva, kako se bo njegova usoda prepletla z usodo prebivalcev in dvorca.Sarah Waters sodi med najboljše pisateljice sodobnega časa, več njenih del je bilo nagrajenih in tudi pričujoče je bilo nominirano za bookerjevo nagrado 2009. Mali neznanec je njen četrti v slovenščino prevedeni roman.

V trgovini v Radencih je neznanec izvršil tatvino PVC okna. Javni red je bil kršen 3-krat v zasebnih prostorih in 2-krat na javnih krajih.

V kraju Mali Cirnik pri Šentjanžu je v petek, med 18. in 21.30 uro, nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo.

POVEZANE KNJIGE