Umetnost pripovedništva

Umetnost pripovedništva - John Gardner | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
John Gardner
DIMENZIJA
4,48 MB
IME DATOTEKE
Umetnost pripovedništva.pdf
ISBN
4153492434123

OPIS

Knjige trenutno ni na zalogi. Za več informacij se obnite na [email protected] ali na 01/ 520 18 39.Delo Umetnost pripovedništva ni zbirka obrtniških nasvetov in receptov za pisanje, ampak poglobljen priročnik, iz katerega so črpali in še vedno črpajo številni izkušeni avtorji. To seveda ne čudi, saj je Gardnerjevo pisanje tako navdihujoče in navdušujoče, da bo marsikaterega pisatelja (ali ljubiteljskega pisca) spodbudijo, da svoje tekste še dodatno izpili. Gardner z mnogimi zgledi iz klasične književnosti jasno razgrinja, kaj iz pisanja naredi veliko književnost, hkrati pa tudi kaže, da resnicoljubnost, spoštovanje potrebnih detajlov, empatija, nepristranskost itn. terjajo zelo natančne tehnične prijeme, da se sploh lahko izrazijo na nevsiljiv, nedidaktičen, pa vendar samoumeven način. Knjiga je sestavljena iz dveh delov: v prvem odkriva splošno teorijo pripovedništva, v drugem specialno ali praktično teorijo (običajne napake, tehnika, zapletanje itn.), dodane pa so tudi številne kolektivne in individualne vaje. Gre torej za natančen in temeljit priročnik, v katerem avtor po eni strani bralcu odpira vpogled v pravice in dolžnosti ustvarjalne duše, po drugi pa ga bogati s sijajnimi tehničnimi detajli, ki jih podpira najboljša praksa svetovne klasike.

let preteklega stoletja, a je nato zamrl. Umetnost svobodnega pripovedništva je dosegla enega vrhov v romanu Naj mi bo ime Gantenbein (1965) Švicarja Maxa Frischa, v romanu neomejenih možnosti fantazije in domišljije, begajočega prepleta iluzije in življenjske modrosti. Naučili se boste skrivnosti pripovedništva - kako ustvarjati odlične zgodbe, spreminjati podatke v slike ter navduševati s predstavitvami, ki bodo vašim poslušalcem ostale v spominu. Za vse, ki se ukvarjate s prodajo, bomo v praksi predstavili še 3Z in LPK, dva preprosta modela prepričljivih prodajnih predstavitev. Umetnost pripovedništva.

2021 Svetovni dan boja proti rasni diskriminaciji dne 21. 3.

POVEZANE KNJIGE