Spremenljiva oblačnost

Spremenljiva oblačnost - Carmen Martín Gaite | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Carmen Martín Gaite
DIMENZIJA
6,77 MB
IME DATOTEKE
Spremenljiva oblačnost.pdf
ISBN
1242524852517

OPIS

Roman Spremenljiva oblačnost (Nubosidad variable, 1992) je epistolarni dialog, pravzaprav gre za monologa, ki bosta morda nekoč postala epistolarni roman, saj si glavna lika, prijateljici, pisma pišeta, a jih iz različnih razlogov ne odpošiljata. Osrednja tema je vnovično obujenje prijateljstva, ki je po številnih letih zamrlo, a je vez še tako močna, da se lahko navzlic razdoru preteklosti poraja znova. Sofía Montalvo, ki je še zmeraj poročena, in Mariana León, psihiatrinja, ki ni bila nikoli, se srečata po dolgih desetletjih, obe v težavnem trenutku na svoji življenjski poti, in si obljubita, da si bosta dopisovali. Tako se začneta zapisovati njuna sedanja stvarnost in njun spomin, preteklost, ki ima dvoje različic, vse to pa sestavlja živahen kolaž s spremenljivim okvirom.

Drugod po državi bo pihal severovzhodnik. Pred nami mrzla jutra Danes dopoldne bo večinoma sončno, popoldne pa bo v notranjosti nastajala spremenljiva oblačnost, možne bodo posamezne nevihte, kakšna lahko tudi močnejša.

cloudiness no mn. nizka / visoka obláčnost.

POVEZANE KNJIGE