Severnica nad Olimpom

Severnica nad Olimpom - Jelka Ovaska | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jelka Ovaska
DIMENZIJA
8,36 MB
IME DATOTEKE
Severnica nad Olimpom.pdf
ISBN
4097575705108

OPIS

Severnica nad Olimpom je roman o ljubezni v zrelih letih.Moški in ženska po upokojitvi ne obtičita vsak na svojem zapečku, ampak se podata na razburljivo potovanje in raziskovanje drug drugega. Dvainšestdesetletna ločenka, tankočutna, razumna in mirna finska profesorica, ter pet let starejši ovdoveli podjetnik iz Grčije, temperamenten, a impotenten nekdanji ženskar, se po nekajmesečnem dopisovanju na internetu sestaneta v Provansi in odločita za skupno potepanje po južni Evropi. Njuno različno pojmovanje erotike s še bolj različnimi izkušnjami ju privlači, odkrito in iskrivo se pogovarjata o čustvih in frustracijah. Je pri njej še vedno prisotna želja po moškem? Je njegova moškost za vedno izgubljena? Sta sposobna bežno srečanje spremenili v trajno ljubezen?

aprila 2017 by Nina Prešern Jelka Ovaska: Severnica nad Olimpom (Mladinska knjiga, 2011, 260 str., 22,95 eur) Po obisku literarnega večera z Jelko Ovaska sem se odločila, da preberem njeno Severnico nad Olimpom. Severnica nad Olimpom: Gre za roman o ljubezenskem odnosu, ki se splete med dvema upokojencema. Ona je Aino in je Finka.

Radi vpletate potovalne izkušnje v svoja dela? Zelo rada, ker me zaznamujejo. Kaj porečete na besede Jelke Ovaske, ki je ob prvencu Severnica nad Olimpom v intervjuju za Ono dejala, da je naše bistvo neznansko širok spekter erotike v nas? Bi se kar strinjala. Erotika je povsod okrog nas, da bi jo občutili in doživeli, si je treba vzeti čas, se sprostiti in prepustiti, je nekaj svetega. Kaj porečete na besede Jelke Ovaske, ki je ob prvencu Severnica nad Olimpom v intervjuju za Ono dejala, da je naše bistvo neznansko širok spekter erotike v nas? Bi se kar strinjala.

POVEZANE KNJIGE