Pesmi divjih ptic

Pesmi divjih ptic - Enes Karić | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Enes Karić
DIMENZIJA
4,74 MB
IME DATOTEKE
Pesmi divjih ptic.pdf
ISBN
8417865647997

OPIS

Dogajanje romana je postavljeno v zadnja desetletja 16. stoletja v Sarajevu in Bosni. To so bili časi, ko je Otomansko cesarstvo doživljalo poraze s strani združenih evropskih vojsk, katerim so sledili agresivni verski radikalizmi in družbene spremembe, ki so sledi pustile tudi na prostorih današnje Bosne in Hercegovine, takrat sestavnega dela močnega imperija. Glavni protagonisti so muderis Skender, filozof Hasan in umetnik Mustafa, ki skozi medsebojne stike in lastno, intimno dojemanje časa in prostora podajajo sliko nekega minulega zgodovinskega obdobja, hkrati pa zaradi njegove simbolne pomenljivosti še kako jasno in neposredno spregovorijo o današnjem času. Tu je nevidna mreža intrig, verskih in etičnih sporov, spletk, ki določajo posameznikovo življenje in njegovo vpletenost v prostor, v katerem živi, tu so temeljne družbene spremembe, pa tudi razumevanje sveta kot nekaj danega, kot možnost, za katero pa ne odloča zgolj posameznik, ali in kako jo bo izkoristil.

Dževad Hodžić, g. Nusret Čančar in književnik Hadžem Hajdarević.

Sodeloval sem na različnih literarnih festivalih, recimo na Mednarodnem literarnem festivalu Vilenica 2010, ko je bil moj roman Pesmi divjih ptic izbran med 25 romani iz srednje in jugovzhodne Evrope, na Vilenici sem bral odlomke iz tega romana, lepe spomine imam. vonja divjih. šmarnic .

POVEZANE KNJIGE