Pesmi divjih ptic

Pesmi divjih ptic - Enes Karić | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Enes Karić
DIMENZIJA
8,91 MB
IME DATOTEKE
Pesmi divjih ptic.pdf
ISBN
9079998142321

OPIS

Dogajanje romana je postavljeno v zadnja desetletja 16. stoletja v Sarajevu in Bosni. To so bili časi, ko je Otomansko cesarstvo doživljalo poraze s strani združenih evropskih vojsk, katerim so sledili agresivni verski radikalizmi in družbene spremembe, ki so sledi pustile tudi na prostorih današnje Bosne in Hercegovine, takrat sestavnega dela močnega imperija. Glavni protagonisti so muderis Skender, filozof Hasan in umetnik Mustafa, ki skozi medsebojne stike in lastno, intimno dojemanje časa in prostora podajajo sliko nekega minulega zgodovinskega obdobja, hkrati pa zaradi njegove simbolne pomenljivosti še kako jasno in neposredno spregovorijo o današnjem času. Tu je nevidna mreža intrig, verskih in etičnih sporov, spletk, ki določajo posameznikovo življenje in njegovo vpletenost v prostor, v katerem živi, tu so temeljne družbene spremembe, pa tudi razumevanje sveta kot nekaj danega, kot možnost, za katero pa ne odloča zgolj posameznik, ali in kako jo bo izkoristil.

Trubarjeva 2, 1000 Ljubljana Telefon: +386 1 2441 400 Ključ za določanje pogostih vrtnih ptic Tomi Trilar Interaktivni določevalni ključ je namenjen predvsem določanju ptic, ki pojejo ali kako drugače proizvajajo zvok. Ključ omogoča določanje 46 vrst ptic, ki gnezdijo na vrtovih v naseljih in tudi v mestih ter mestnih parkih.

Dnevnik pisatelja 2 - izbor publicističnih besedil. Fjodor Mihajlovič Dostojevski.

POVEZANE KNJIGE