Opičja hiša

Opičja hiša - Sara Gruen | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sara Gruen
DIMENZIJA
6,29 MB
IME DATOTEKE
Opičja hiša.pdf
ISBN
4834680445678

OPIS

NovinarJohn Thigpen se med poročanjem iz Jezikovnega laboratorija za človeku podobne opice med dvosmernim pogovorom z bonobi zazre v opičje oči in nekaj v njem se premakne. Izkušnja z inteligentnimi bitji druge vrste ga zaznamuje, in ko po vrnitvi domov izve, da je bil laboratorij tarča terorističnega napada, v katerem je bila ranjena simpatična svetlolasa znanstvenica, opice pa so se zatekle na bližnja drevesa, se začne napeta drama.Roman je napisan v hitrem tempu, zelo aktualno umeščen v zahodno potrošniško družbo, obsedeno z videzom, hrano, resničnostnimi šovi in senzacionalnimi novicami ter zaznamovano z negotovostjo glede zaposlitve.Tudi liki so izrisani v hitrem »potrošniškem« slogu, čeprav živo, največji junaki pripovedi pa so opice vrste bonobo (Pan paniscus), bistroumne, radovedne, prijazne, ljubeče in navihane.Avtorica je že v svojih prejšnjih delih, vključno z uspešnico Voda za slone, dokazala, da ji največji pisateljski navdih zagotavljajo prav živali, ki pod njenim pronicljivim peresom dobijo čvrste značaje in pogosto celo »preglasijo« človeške protagoniste.

"Saj mi nobena od živali ni […] (opičja hiša živali) - izbrane novice na Najdi.si. Preverite najbolj aktualne novice slovenskih medijev in prebrskajte največji arhiv novic. (opičja hiša živali) - kronika - izbrane novice na Najdi.si.

Pri iskanju ji pomaga pisan metuljček. Pelje jo k slonu, kači, pajku, žabi, papigi in netopirju, toda nobena od živali ni opičja mamica.

POVEZANE KNJIGE