Kriza

Kriza - Nikolaj Starikov | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nikolaj Starikov
DIMENZIJA
3,16 MB
IME DATOTEKE
Kriza.pdf
ISBN
7410292141488

OPIS

Sredi leta 2008 se je začela svetovna gospodarska kriza, s čimer je beseda kriza po vsem svetu, pa tudi pri nas, postala morda najbolj uporabljana beseda v tem času. Nikolaj Starikov (1970), pronicljivi ruski publicist in ekonomist, nam v knjigi Kriza v svojem eksplozivnem in premočrtnem slogu vzroke za njen nastanek prikaže z malce drugačne plati, kot smo bili vajeni do sedaj, saj zagrize v srčiko ameriških finančnih organizacij, ki imajo pod kontrolo tiskanje dolarjev, vse skupaj pa prestreli z intrigantnimi zgodovinskimi pregledi, v katerih analizira vzpone in padce različnih denarnih valut in vzroke zanje. A to je šele začetek, v nadaljevanju knjige se Starikov posveti ključnim energetskim naravnim bogastvom sedanjosti in prihodnosti, torej nafti in zemeljskemu plinu, ter pokaže na silnice, ki željo po njihovem nadzorovanju in upravljanju križajo z raznovrstnimi političnimi, pa tudi vojaškimi intervencijami na različnih koncih sveta. Knjiga, po kateri boste na svetovni finančni trg in na pereče politične dogodke po vsem svetu začeli gledati drugače!

5,49. termometer Avtor: Matic Tomšič Zaradi pandemije bolezni covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus, svetu primanjkuje računalniških čipov.

Začela se je z ubojem cesarja Aleksandra Severja.Sledilo je petdesetletno obdobje, v katerem se je za rimski prestol potegovalo 20-25 kandidatov ... Kriza je socialna drama Rudolfa Golouha, prvič izdana leta 1927 v Mariboru in prvič uprizorjena leta 1928 na odru ljubljanske Drame.. Drama je razdeljena na šest slik, ki se godijo na različnih prizoriščih in v nesklenjenih časovnih izsekih.

POVEZANE KNJIGE