Izvirni Piaget

Izvirni Piaget - Ed Labinowicz | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ed Labinowicz
DIMENZIJA
5,60 MB
IME DATOTEKE
Izvirni Piaget.pdf
ISBN
8189968387288

OPIS

Namen knjige je bralcu predstaviti izvirno teorijo Piageta in hkrati opozoriti na vzorčne primere aplikacije te teorije in spoznanj v vzgojno-izobraževalnem delu. Piagetova dognanja so pomembna za vse, ki razmišljajo, se učijo in poučujejo. Avtor priročnika, Ed Labinowicz je ugledni ameriški znanstvenik, ki je študiral naravoslovje in pedagogiko ter doktoriral s področja Piagetove teorije v pedagoški praksi. Pri pisanju sta ga vodila Piagetovo pojmovanje človekove vedoželjnosti in njegova razlaga našega dojemanja. Avtor skuša Piagetovo teorijo bralcu čim bolj približati, hkrati pa od njega terja razmišljanje, zbrano branje, študij in iskanje lastnih primerov. V prvih šestih poglavjih so predstavljene osnove Piagetove teorije povezane s problemi učenja in poučevanja, nadaljna poglavja pa prinašajo nazorni prikazi aplikacije Piagetovih spoznanj v pedagoško prakso.

Read, highlight, and take notes, across web, tablet, and phone. Jean Piaget je bil biolog in se je ukvarjal z osebnim razvojem. Ugotovil je, da otroci drugače razmišljajo kot odrasli.

Pravi, da je Piaget opazoval otroke po svoji metodi, imenovani klinična metoda. Ni ga zanimalo njihovo vsebinsko zanje, temveč kako pridejo do teh znanj (procesna znanja).

POVEZANE KNJIGE