Oblast manipulacije

Oblast manipulacije - Sergej G. Kara - Murza | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sergej G. Kara - Murza
DIMENZIJA
7,25 MB
IME DATOTEKE
Oblast manipulacije.pdf
ISBN
6689378953005

OPIS

Oblast manipulacije je pronicljivo, hkrati pa široko zasnovano delo, ki izhaja iz ruskega kulturnega in družbenega prostora, v skladu s tezo o globalnem značaju manipulacije pa odločno presega ta okvir in obravnava politično-družbene ter druge manipulacije v različnih družbenih ureditvah in okoliščinah. Pri tem zajame in analizira širok spekter družbeno-kulturnih pojavov, od literature in filma, prek množičnih medijev in oglaševanja do družbenih ureditev in politične retorike. Osnovni namen knjige je bralcem ponuditi možnost za premislek o lastnem bivanju v družbi in na podlagi ozaveščenosti pokazati na možnost in pomembnost izbire ter družbenega angažmaja. S tem se Oblast manipulacije pridružuje tistim sodobnim družbeno aktualnim delom, ki opozarjajo, da se naš svet nahaja na prelomni točki med dvema vrstama družbene ureditve. Prva od njiju temelji na večanju manipulacije s posameznikom znotraj družbe, ki utegne preoblikovati našo civilizacijo v ogromno človeško maso, vodeno s strani elitistične manjšine. Za drugo, svobodnejšo družbo, je nujno kritično osamosvajanje mišljenja in zavedanja. Pri njem lahko pomembno vlogo igra tudi ta knjiga. SERGEJ G. KARA - MURZA je ruski mislec, filozof, sociolog, politolog in publicist, sicer pa doktor kemijskih znanosti, ki je z delom Oblast manipulacije ustvaril izvrstno sociološko-psihološko študijo procesa manipulacije s posameznikom znotraj družbe, ki jo po njegovih ugotovitvah v sodobnem svetu vse bolj agresivno izvajajo vladajoči sistemi. Knjiga, ki od izida leta 2007 buri duhove dosedanjih bralcev, je izjemno sistematična, saj najprej vzpostavi teoretsko podlago in razvije tipologijo družbene manipulacije, nato pa sledi dejanskim primerom njene uporabe v zadnjih petdesetih letih.

Neumnost, ki je tudi v funkciji domobranskih in katoliških laži. Osvoboditev je eno, sistem, ki je formiran po osvoboditvi je drugo.

Preučuje, kako oblast strateško manipulira z mladimi z namenom ohranjanja statusa quo, kar perpetuira obstoječe družbene in politične razmere ter strukture moči. Skozi pregled pomena pojma ideologije in analize ideoloških aparatov države, s poudarkom na izobraževalnem in informacijskem IAD-u ... Monstruozni projekti CIA-e: Oblast 51, Gladio, Menhetn!Manipulacije, ispiranje mozga, hipnoza!Ispiranje mozga, elektrošokovi, hipnotisanje, manipulisanje voj... Je to izžarevanje neposredne demokracije ali grožnja »pravi demokraciji«, pred katero mora oblast zaščititi državljane? So to pojavi javnosti, ki se upira avtoritarni oblasti, ali destruktivne množice, s katero oblast manipulira? Podobna vprašanja so ob koncu 19.

POVEZANE KNJIGE