Ljudstvo lunja

Ljudstvo lunja - Vlado Žabot | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vlado Žabot
DIMENZIJA
12,96 MB
IME DATOTEKE
Ljudstvo lunja.pdf
ISBN
3202607537652

OPIS

Tokrat se je v mitološke zgodbe in na ozadju vojnega dogajanja odločil vstopiti z doktorskim študentom Radovanom Padolinom, ki se po navodilih mentorja, uglednega zgodovinarja, profesorja Belowa poda v Dom upokojenih vojaških starešin ... V Trubarjevi hiši literature je Cankarjeva založba predstavila šest romanesknih novosti: Odlagališče Vesne Lemaić, Ljudstvo lunja Vlada Žabota, Sori Zorana Drvenkarja, Nicholas Dane Melvina Burgessa, Veliki lovec Märte Tikkanen in Joga za ljudi, ki se jim je ne da početi Geoffa Dyerja. Leta 1996 je prejel nagrado Prešernovega sklada za roman Pastorala, leta 1997 pa nagrado kresnik za najboljši slovenski roman Volčje noči. Roman Sveti boj Vlada Žabota lahko beremo kot popolnoma samostojen roman, na drugi strani pa se povezuje tudi v tematsko trilogijo z avtorjevima prejšnjima knjigama, romanom Ljudstvo lunja (2010) in epsko pesnitvijo Sveta poroka (2013).Vse tri knjige namreč kažejo Žabotovo zanimanje za slovanske mite in mitično, ob pomoči katerih v svojih delih razpira temeljna bivanjska vprašanja. Vlado Žabot, tisti, ki si je zamislil nagrado kresnik in zanjo našel podporo v časopisni hiši Delo, je dobil kresnika leta 1997 (Volčje noči), finalist je bil leta 1995 (Pastorala), v deseterici še leta 2004 (Sukub) in 2011 (Ljudstvo lunja), lani je izšel njegov roman Sveti boj. Konec lanskega leta izdan roman Sveti boj Vlada Žabota naj bi bil zaključek trilogije, ki jo, kot lahko preberemo na platnicah dotične knjige in posledično v vseh recenzijah ali povzetkih, tvorita še roman Ljudstvo lunja in ep Sveta poroka. Pa vendar je to precej nenavadno, saj imajo navedene knjige kaj malo skupnega.

Huda zgodba o mladem poštarju, ki pade v spretno spleteno mrežo navidezne ... Roman Ljudstvo lunja Vlada Žabota je umeščen v čas obdonavske bakrene dobe. Po Žabotovem mnenju je stik z današnjim svetom možen z vpogledom v arhetipe, animizem in mite, ki so vrata v preteklost.

POVEZANE KNJIGE