Leta

Leta - Virginia Woolf | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Virginia Woolf
DIMENZIJA
7,79 MB
IME DATOTEKE
Leta.pdf
ISBN
8392869619753

OPIS

Virginia Woolf se je v Letih (1937) želela pomakniti od upovedovanja notranjega življenja k prikazovanju družbene stvarnosti. V dnevniku je zapisala: »Želim prikazati nič manj kot celotno sodobno družbo: tako dejstva kakor videnje.« Roman naj bi vseboval dejstva in družbeno dogajanje, bil naj bi politični roman in feministični traktat, po obliki pa esejistični roman, v katerem bi se prepletale zvrsti in poglavja fikcije izmenjevala z esejističnimi razlagami. Izkazalo se je, da je tako zastavljena tematika preširoka, in načrtovani roman je razpadel na fiktivni del, roman Leta, in znameniti pamflet proti patriarhalni družbi, neenakosti žensk, militarizmu in vojni Tri gvineje (1938).Leta so družinska saga rodbine Pargiterjevih v naglo spreminjajočem se svetu med letoma 1880 in 1936 in izjemen zapis o minevanju časa, pozabi in spominjanju. Netipična saga, saj se iz mraka minulega časa in pozabe v neenakih presledkih, kot osvetljena od žarometa, luščijo samo posamična leta iz življenja družine. Disonantna struktura romana, ki ga sestavlja enajst od prvotno načrtovanih dvanajstih poglavij, je morda povezana s pisateljičinim odporom do potencialno militaristične poenotenosti, ki ga izraža v Treh gvinejah. Čeprav roman ohranja stik z zunanjo resničnostjo, nam posreduje tudi vso intenzivnost človeških čustev, strasti in odpora, veselja in bolečine. Pripoveduje o skritem življenju žensk ter upoveduje napetost med meščanskim salonom in sobicami za služkinje v prizemlju. Vsako poglavje uvaja kratek preludij, ki pričara vzdušje na londonskih ulicah v različnih letnih časih, spreminjajoče se barve, vonje in vrvež velemestnega življenja.

Zaznana stopnja inovativnosti ali novosti med potrošniki je celoti povezana z nepristransko izbiro potrošnikov. Strani v kategoriji »Umrli leta 2021« Ta del kategorije vsebuje 34 naslednjih strani, od skupno 34. Drama v šestih delih spremlja družino Lyons iz Manchestra in dogodke v usodni noči leta 2019. Zgodba nato pospeši v prihodnost, kjer vidimo življenje in ljubezni Lyonsovih v naslednjih 15 letih. Evropski avto leta 2021 je toyota yaris, ki je v finalu premagal citroen C4, cupro formentor, fiat 500, land rover defender, škodo octavia in volkswagen ID.3.

Oddaja bo ponudila drugačen vpogled v srbsko kulturo za Leta 1882 so zgradili novo enonadstropno šolo. Leta 1890 je bila enorazredna šola ustanovljena tudi v Rakovcu; leta 1971 se je priključila osnovni šoli v Vitanju.

POVEZANE KNJIGE