Blumen aus Krain

Blumen aus Krain - Vinko Möderndorfer | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vinko Möderndorfer
DIMENZIJA
7,25 MB
IME DATOTEKE
Blumen aus Krain.pdf
ISBN
5289484895103

OPIS

Izbrane igre enega najbolj plodnih in tudi največkrat nagrajenih slovenskih dramatikov zadnjih treh desetletij. Avtor z močno socialno senzibiliteto in izpiljeno dramsko pripovedno tehniko je nastavil ogledalo dvema desetletjema tranzicijskih anomalij in dramatičnih človeških usod. Kot pokaže izbor, pri tem posega po najrazličnejih dramskih zvrsteh, od prenove klasičnih dramskih zgodb do drame, melodrame in komedije. Prerez skozi nekaj desetletij Möderndorferjevega ustvarjanja reprezentativno zgošča ustvarjalčev opus in ga nadgrajuje z izčrpno študijo.

znanstvena slovnica slovenskega jezika. Pisanice.

Skupna tematika večine iger je poosamosvojitveno obdobje tranzicije. Möderndorfer pa je ne izpostavlja temveč jo spretno vtke v ... Blumen aus Krain : igre : 1990-2010 Blumen aus Krain : für das Jahr 1781 Anton Tomaž Linhart (1781).

POVEZANE KNJIGE