Tiho romanje k zadnji pesmi

Tiho romanje k zadnji pesmi - Ciril Zlobec | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ciril Zlobec
DIMENZIJA
8,37 MB
IME DATOTEKE
Tiho romanje k zadnji pesmi.pdf
ISBN
8557043076555

OPIS

Po Zlobčevih besedah namesto izhodiščnega erosa zbirko s cikloma Bolečina dvoedina in Pomladni pogovori z mrtvo hčerko ali parabola o cvetoči češnji uvede tanatos. Res je žalostna ta pesniška zbirka. Njen naslov, Tiho romanje k zadnji pesm,i pa morda pomenljiv.A v tej žalosti je moč, ki pokliče k preživetju.

Tudi pesnikovem preživetju ob skrajni bolečini, in kot sam pravi danes, še vedno do konca absurdni izgubi. Pesnikova odločitev, da se poda na romanje k zadnji pesmi, je odločitev modrega starca, ki je svoje življenje napolnil s Pesmijo in se ji ves predal, postal njen ženin, blagoslovljen s harmonijo, preizkušan z dvomom in ljubljen od tistih, ki jim je govoril, kar njihova srca niso znala, zmogla. Zbirka Tiho romanje k zadnji pesmi je bila posvečena umrli Varji. Druga pesniška zbirka z naslovom Biti človek pa obuja dialog z umrlim sinom Jašo, prav tako pesnikom.

POVEZANE KNJIGE