Logika življenja

Logika življenja - Tim Harford | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tim Harford
DIMENZIJA
12,53 MB
IME DATOTEKE
Logika življenja.pdf
ISBN
6648952399800

OPIS

Življenje se včasih zdi nelogično. Ljudje počnejo nerazumne reči: uživajo mamila, imajo nezaščitene spolne odnose, se ukvarjajo s prostitucijo, kockajo in ropajo. Če pogledamo od daleč, ni življenje nič bolj pošteno in nič preprostejše. Zakaj nekatere soseske uspešno cvetijo in se druge spreminjajo v geta? Zakaj je rasizem še vedno prisoten? Zakaj dobiva vaš šef nespodobno visoko plačo?Ekonomist Tim Harford na ta vprašanja ponuja presenetljive odgovore: za najbolj javnimi dogodki, kot so volitve, in za najintimnejšimi, kot so spolni odnosi, s pomočjo teorije racionalne izbire odkriva enake zakonitosti: v ozadju vsega – seksa in zločina, rasizma in pisarniške politike – tiči nova ekonomika, takšen ali drugačen izračun, kaj se (bolj) izplača. »Če so v nekaterih predelih pogosti zločini, se po teoriji racionalne izbire zločin tam izplača: poiskati moramo način, da zločinu zvišamo ceno ali znižamo njegove koristi. Če najstniki iz getov niso izobraženi, so po teoriji racionalne izbire prepričani, da so napori ob pridobivanju znanja večji kot koristi, ki jih znanje prinaša: ugotoviti moramo, ali imajo prav, nato pa moramo poskusiti spremeniti njihove spodbude.«Logika življenja je namenjena širokemu krogu bralcev, saj je avtorjevo argumentiranje jasno in prepričljivo, v njej pa bodo tudi ekonomisti našli marsikaj novega in zanimivega.

Triebnigova na 2000 pacientih, povsem izčrpanih, utrujenih in brezupnih od kemoterapij, preizkušala delovanje naravnega aktiviranega zeolita Klinoptilolitha. ...

Če aktivno sanjamo, smo ves čas popolnoma navzoči na tem svetu, obenem pa ostajamo nenehno v stiku z drugim svetom, svetom izza sveta, kjer nas čakata globlja logika in smisel življenja. Izdaja: Zalo zni sko podjetje LOGIKA d.o.o., Svet ceva 11, 61240 Kamnik, st. ziro ra cuna: 50140 603 57434 Za izdajatelja: Izidor Hafner Revija Logika & Razvedrilna matematika jevpisanavregister casopisovpri Ministrstvu za informiranje pod registrsko stevilko 949.Po mnenju Ministrstva za informiranje st.

POVEZANE KNJIGE