Izbrane zgodbe

Izbrane zgodbe - Rabindranath Tagore | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Rabindranath Tagore
DIMENZIJA
5,56 MB
IME DATOTEKE
Izbrane zgodbe.pdf
ISBN
8856716897724

OPIS

Veliki mojster proze s preloma stoletij se je konec 19. stoletja posvetil pisanju kratkih zgodb. Pisal jih je v osami, ko je skrbel za posesti svoje družine v porečju Bengalije, in prikazujejo žive portrete bengalskih ljudi in pokrajin, spregovarjajo o težavah kmečkega življenja, skvarjenega uradništva, kastnega sistema, ženske podreditve in poniževalne revščine.Kljub pritlehnim temam pa so te zgodbe, kakor je za izjemnega stilista značilno, napisane na način, ki dokumentarno realistične teme povzdiguje v alegorične prikazeživljenja, ki dobro stoletje po nastanku niso nič izgubili. Ob spremljanju psiholoških učinkov družbenih sprememb se harmonično združujejo različni elementi, kot skladnost opisuje ena njegovih misli: »Um iz same logike je kot nož samo iz rezila - poreže roko, ki ga uporablja.«

Večinoma znane zgodbe, ki prinašajo presek njegovega ustvarjanja od 80. let do danes, po oceni založbe ponujajo novo bralsko izkušnjo. Igralke in igralci Drame SNG Maribor berejo izbrane zgodbe Draga Jančarja.

Prevod: Jana Unuk Zbirka: Knjižnica Kondor Žanr: kratka zgodba Narodnost: poljska književnost, judovska književnost Če bi človek vedel resnico, kako bi potem lahko obstajala svoboda? Čas po prelomu stoletja je bil čas elegance, ki se je v premožnih družinah kazala tudi pri pogrinjanju mize. Izbrane zgodbe book. Read reviews from world's largest community for readers. Besede morajo biti primerno izbrane glede na otrokovo starost, biti morajo razumljive in zanimive.

POVEZANE KNJIGE