Historični materializem in humanistične vede

Historični materializem in humanistične vede - Jože Vogrinc | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jože Vogrinc
DIMENZIJA
12,30 MB
IME DATOTEKE
Historični materializem in humanistične vede.pdf
ISBN
7345292969858

OPIS

Spisi v tej knjigi so usmerjeno branje: utiranje poti branju teorije, na katero se nanašajo, v kulturi, ki jo dela za našo skupno prav to, da gre za teorijo v domačem jeziku: za slovensko humanistiko kot specifično področje kulture. Zdajšnji čas pa po na videz naravni poti prisilno udejanja v humanistiki razmere, ki vladajo ponekod v naravoslovju, in za katere je značilen samoumeven monopol ekonomsko in politično najmočnejših. Bistveno za humanistiko je, da se takim razmeram upira. Zdajšnji čas se humanistika ne le akademizira, marveč se umika z edinega mesta, ki upravičuje njen družbeni obstoj, to je poseganje v družbene in kulturne boje s teoretsko argumentirano besedo.

Fridl] Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte. a) Humanistične vede b) Filozofija kulture c) Sociologija kulture d) Zgodovinski materializem e) historični materializem 130.2(081) 316.7(081) K O 130.2 VOGRINC Jože Transverzala COBISS.SI-ID 275255040.

ISBN 978-961-6798-06-8. 1995 - Bakhtin and the Humanities / Bahtin in humanistične vede, Univerza v Ljubljani . Vodenje nacionalnih raziskovalnih programov in projektov: Literarnozgodovinske, literarnoteoretične in metodološke raziskave (P6-0024), 2009-2014, 2015-2020 Historični materializem in humanistične vede / Jože Vogrinc Studia humanitatis Grossi, Paolo Pravna Evropa / Paolo Grossi ; [prevedla Vera Troha] Maločudnice / Mihaela Hojnik ; [izbor in spremna beseda Ignacija J.

POVEZANE KNJIGE