Eleganca ježa

Eleganca ježa - Muriel Barbery | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Muriel Barbery
DIMENZIJA
6,43 MB
IME DATOTEKE
Eleganca ježa.pdf
ISBN
1147755305515

OPIS

»Ime mi je Renée. Stara sem štiriinpetdeset let. Že sedemindvajset let delam kot hišnica na ulici Grenelle številka 7. Sem vdova, majhna, grda, okrogla, na nogah imam kurja očesa. Nisem študirala, vedno sem bila revna, neopazna in nepomembna …«»Stara sem dvanajst let, stanujem na ulici Grenelle številka 7, v stanovanju bogatašev. Jaz sem se že odločila. Kmalu bom zapustila otroštvo in čeprav vem, da je življenje farsa, mislim, da ne bom mogla zdržati do konca. Zaradi teh razlogov sem sprejela odločitev: ob koncu tega šolskega leta, na moj trinajsti rojstni dan, 16. junija, bom naredila samomor.«Stanovanjski blok. Majhen prostor za vratarico Renée Michel in razkošno stanovanje za Palomo Josse. Videz: vdovo Renée imajo stanovalci za neotesano kmetico, Palomo pa za zaprto, omejeno deklico. Resnica: vratarica je kultivirana in izobražena, Paloma pa zelo inteligentna in odločena končati svoje življenje. A ko se na ulico Grenelle št. 7 priseli Japonec Kakuro Ozu, se trikotnik nenavadnih usod neločljivo poveže …

Svetovna in slovenska uspešnica o neugledni, a izobraženi hišnici Renée in inteligentni najstnici Palomi iz dobro situirane družine, ki želi na 13. rojstni dan napraviti samomor.

Loading... Watch Queue Posts about eleganca ježa written by Matic Slapšak.

POVEZANE KNJIGE